Menü

A valódi kenyér receptje

A napi vitaminok és ásványianyagok bevitele kenyérben!

a Wunderbrød kenyérreceptjét a norvég síelők sebességének és állóképességének javítását megcélozva fejlesztették ki. Élesztő, liszt és hozzáadott cukor nélkül, vegán fehérjével készült. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Omega-3 zsírsavban és rostokban.

E vitamint, B1 vitamint, B6  vitamint, folsavat, káliumot, kálciumot, vasat, cinket tartalmaz, gazdag foszforban,magnéziumban,rézben és mangánban. 

és természetesen többféleképpen elkészíthető, akár egy óra alatt

 

 

Eredeti norvég elkészítés sütőlapon:

1. A csomag tartalmát 1l hideg vízben elkeverjük és legalább 3 órán keresztül hagyjuk megduzzadni.

2. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, sütőlapra terítjük és egyenletesen elsimítjuk.

3. Hideg sütőbe helyezzük és előmelegítés nélkül , 200 °C-on kb. alsó-felső sütőállásnál 80 percig sütjük.

 

Gyors elkészítés:

1. A csomag  tartalmát egy tálba teszzük, 600 ml forró vízzel elkeverjük

2.  20 percig állni -dagadni- hagyjuk.

3. A tésztát egy jól kizsírozott sütőformába helyezzük , egy nedves spatula segítségével eloszlatjuk és elsimítjuk a tetejét. 

4. A kenyeret előmelegített sütőben, alsó-felső sütőállásnál 200°C-on 70 percig sütjük. 

5. Az elkészült kenyeret azonnal vegyük ki a sütőformából, szeletelés előtt rácson hagyjuk kihülni. 

 

Az ínyenceknek ajánljuk különböző magvak és gyümölcsök hozzáadását ízlés szerint, így igazán finom végeredmény érhető el!

 

 

Ha már kenyér, akkor egészségesen!

Keresés