A valódi kenyér receptje
A napi vitaminok és ásványianyagok bevitele kenyérben!
a Wunderbrød kenyérreceptjét a norvég síelők sebességének és állóképességének javítását megcélozva fejlesztették ki. Élesztő, liszt és hozzáadott cukor nélkül, vegán fehérjével készült. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Omega-3 zsírsavban és rostokban.
E vitamint, B1 vitamint, B6 vitamint, folsavat, káliumot, kálciumot, vasat, cinket tartalmaz, gazdag foszforban,magnéziumban,rézben és mangánban.
és természetesen többféleképpen elkészíthető, akár egy óra alatt
Eredeti norvég elkészítés sütőlapon:
1. A csomag tartalmát 1l hideg vízben elkeverjük és legalább 3 órán keresztül hagyjuk megduzzadni.
2. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, sütőlapra terítjük és egyenletesen elsimítjuk.
3. Hideg sütőbe helyezzük és előmelegítés nélkül , 200 °C-on kb. alsó-felső sütőállásnál 80 percig sütjük.
Gyors elkészítés:
1. A csomag tartalmát egy tálba teszzük, 600 ml forró vízzel elkeverjük
2. 20 percig állni -dagadni- hagyjuk.
3. A tésztát egy jól kizsírozott sütőformába helyezzük , egy nedves spatula segítségével eloszlatjuk és elsimítjuk a tetejét.
4. A kenyeret előmelegített sütőben, alsó-felső sütőállásnál 200°C-on 70 percig sütjük.
5. Az elkészült kenyeret azonnal vegyük ki a sütőformából, szeletelés előtt rácson hagyjuk kihülni.
Az ínyenceknek ajánljuk különböző magvak és gyümölcsök hozzáadását ízlés szerint, így igazán finom végeredmény érhető el!
Ha már kenyér, akkor egészségesen!