Menü

Céklaturmix, a csodaital

Céklaturmix, a csodaital

Tél végi fáradtság? Megfázások utáni legyengült immunrendszer? Méregtelenítés? Diéta? A cékla gazdag magnézium, cink, B-vitamin és könnyen felszívódó vas-forrás. Májtisztító hatású, antioxidáns, egyre több tumor megelőző és gyógyító kutatás főszereplője. Hosszú lenne felsorolni jótékony hatásait. Talán csak egyedi, húsvéti tojásfestésre alkalmas színe az, amire panaszunk lehet.

Mikor használom?

Télen, tél végén sok energiát nyerünk a céklás smoothikból, turmixokból, salátákból és köretekből. Betegségből lábadozva, általános gyengeséggel vagy női problémákkal küzdőknek és egészségmegőrzésre is jó szívvel ajánlom. A turmixok előnye, hogy fogyókúrázóknak hosszú időre telítettség érzést ad, és megóv az egyoldalú diéta mellékhatásaitól.

Hozzávalók

1 cékla vagy JACOBY BIO céklalé

1 alma

1 narancs vagy répa

tisztított víz

esetleg: méz, gyömbér, zeller, fahéj...

Elkészítés

  1. Tisztítás, csutkázás után közel egyenlő arányban teszem a turmixgépbe vagy gyümölcscentrifugába a hozzávalókat. A víz az az összetevő, amitől nem pép, hanem folyékony lesz az italunk.
    Minél nagyobb teljesítményű a turmixgépem, annál koncentráltabb italt készíthetek. A gyengébb teljesítményű turmixgépek motorja sajnos már egész rövid használat után felmondja a szolgálatot egy sűrűbb „anyag” készítésekor.
    Ha JACOBY BIO céklalével dolgozunk, máris megspóroltunk egy munkafázist!
     
  2. Kísérletezz a kiegészítőkkel! Például egy piciny fahéj jól illik az almához, és antiszeptikus, azaz fertőtlenítő hatású. A méz, gyömbér, zeller szintén jól illik a céklás kompozíciókhoz.

Gasztrotipp!

A készen vásárolt a JACOBY BIO cékla és JACOBY BIO sárgarépaléből bárhol, bármikor elkészíthetjük a turmixunkat. Érdemes próbát tenni a JACOBY BIO zöldségkoktéllal, amely uborkát, zellert, káposztát és kaprot is tartalmaz. Az összhatás fergeteges!

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek

Keresés