Menü

Bio és demeter rágcsálnivalóink

Ön itt jár: Kezdőlap > Baba ételek >

Rágcsálnivalók

Ha már rágcsálnivaló, akkor egészségesen! Csak természetes összetevők ellenőrzött bio gazdaságból. Tartósítószer, színezék és íz fokozók nélkül. Kifejezetten babáknak és gyerekeknek. Görgess le és tudj meg többet!

Szülőként a legjobbat szeretnénk gyermekeinknek, éppen ezért mindent megteszünk, hogy vitaminban gazdag ételekhez jussanak az egészséges fejlődésük érdekében. 

Napjainkban nehéz olyan rágcsálnivalót találnunk amit szívesen adnánk gyermekünknek. A legtöbb termék hátoldalán percekig olvashatjuk a hozzáadott adalékanyagokat és ízfokozvkat. Ebben segíti önt a bitpartner, hiszen a legjobb bio és Demeter termékeink között még rágcsálnivalókat is talál.

 

 

Amit jó ha tudsz a biogazdaságról

A biogazdaságokban alkalmazott természetes trágyáknak köszönhetően a biozöldségek, -gyümölcsök és -gabonák nagyobb mennyiségben tartalmaznak értékes vitálanyagokat, mint amilyenek például a vitaminok, az ásványi anyagok és a másodlagos növényi hatóanyagok (például karotinoidok, fenolok, flavonoidok). Ezeket az anyagokat különösen nagy koncentrációban találjuk meg a termények héjában, amelyet esetükben kockázat nélkül elfogyaszthatunk, mivel nem fordul elő bennük vegyszerterhelés.

Ezenkívül a biogazdaságokban jobban figyelnek a szezonnak megfelelő termelésre, az érési folyamatok tiszteletben tartására, valamint a regionális piaci struktúrákra, ami lényegesen befolyásolja az egészségre jótékony hatást gyakorló anyagok mennyiségét. Ezek a vegyületek védik a sejtjeinket az agresszív tulajdonságú molekulaképződmények antioxidatív hatásától (ezek az úgynevezett szabad gyökök), és optimálisan járulnak hozzá a rák, a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint a gyulladásos folyamatok megelőzéséhez. 

Összesen körülbelül 280 hatóanyag használható, amelyeket több mint ezerféle szerben alkalmaznak. Az állami hatóságok, a Greenpeace és egyéb környezetvédelmi szervezetek rendszeres mérései azt bizonyítják, hogy Európában sem számít kivételnek a határértékek túllépése és a tiltott szerek használata. Akad olyan paprika, amelyben a megengedett érték ötvenszeresét mérték, de a Greenpeace akadt olyan szőlőre is, amelyben olyan anyag fordult elő, amely gyerekek esetében egyszer fogyasztva is súlyos egészségkárosodást idézhet elő.

 

Mit jelentenek a biopecsétek?

Többféle minősítő rendszer és pecsét is létezik, ezek meghatározzák, hogy a biotermékeket milyen feltételekkel kell előállítani, feldolgozni és ellenőrizni.

• Le kell mondani a kémiai és szintetikus trágyákról és növényvédő szerekről

• A fajnak megfelelő és környezetkímélő állattartás

• Egészséges haszonnövények előállítása

• Szerves trágyával kell megőrizni a talaj termékenységét

• A kultúrtáj ápolása és megőrzése

• A helyi haszonnövények és kísérőnövények genetikai sokféleségének megtartása

• Kerülni kell az adalékanyagokat

• A géntechnika és az élelmiszer sugárkezelésének tilalma

• Nagyobb sűrűségben forduljanak elő az ennivalóban az egészségre jó hatást gyakorló anyagok

• Az ízeket intenzívebbé tevő élelmiszerek előállítása

• Helyi piacokon való forgalmazás

A biominőséget garantáló pecsétek irányelvei, hogy ahol bio olvasható, ott valóban bio legyen: legyen szó bár élelmiszerről, boltról, csak valódi biotermék rejtőzhet mögötte. Figyeljünk rá, hogy míg az öko, ökológiai, organikus vagy ellenőrzött biotermesztésből származó kifejezés bioterméket jelöl, addig az ellenőrzött, integrált, alternatív, extenzív és természet közeli kifejezés nem.

Keresés