Termékek Menü

Bauckhof Bio Csodakenyér keverék - gluténmentes, vegán 600g

Ár:
1.450 Ft (1.229 Ft + ÁFA)

Markset norvég lelkész a hazájában és Németországban rendkívül népszerű Wunderbrød kenyérreceptjét a norvég síelők sebességének és állóképességének javítását megcélozva fejlesztette ki. Élesztő, liszt és hozzáadott cukor nélkül, vegán fehérjével készült. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Többféleképpen elkészíthető: 20-180 perc dagasztást követően 70-80 perc sütést igényel.

Gyártó:
Cikkszám: BA385538
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Élesztő, liszt és hozzáadott cukor nélkül, gluténmentes, vegán fehérje forrás. Gazdag Omega-3 zsírsavban és rostokban. E vitamint, B1 vitamint, B6  vitamint, folsavat, káliumot, kálciumot, vasat, cinket tartalmaz, gazdag foszforban,magnéziumban,rézben és mangánban.

Többféleképpen elkészíthető.

Összetevők: 

  • teljes kiőrlésű gluténmentes zabpehely*
  • tökmag*,
  • napraforgómag*,
  • aprított lenmag*,
  • szezám*,
  • lenmag*,
  • chia mag* (Salvia hispanica*)
  • teljes kiőrlésű kölespehely*,
  • őrölt útifűmaghéj*,
  • tengeri só

*ellenőrzött biogazdaságból  

Tápérték/100g (100g sült kenyér tartalma az elkészítés után)

  • Energia:1189kJ/286 kcal, 
  • Zsír: 17 g, ebből telített zsísav: 2,4 g 
  • Szénhidrát: 17 g , ebből cukor: 0,5 g 
  • Élelmi rost: 8,1 g 
  • Fehérje: 12 g 
  • Só: 0,91 g 
  • Kalcium : 139,8 mg ( 17% NRV*)
  • Vas: 3  mg (21% NRV*)
  • Folsav: 46,8 µg (23% NRV*)
  • Kálium:315 mg (16%NRV*)
  • Réz: ,59 mg(59% NRV*)
  • Magnézium: 140 mg (37% NRV*)
  • Mangán: 1,59 mg (80% NRV*)
  • Foszfor: 316 mg (45% NRV*)
  • Vitamin B1 (Thiamin): 0,16 mg (16% NRV*)
  • Vitamin B6: 0,32 mg (23%NRV*)
  •  Vitamin E: 3,37 mg (28% NRV*)
  • Cink: 2,23 mg (22% NRV*)
  • Linolénsav (Omgega-3 zsírsav): 2,95g

*NRV = Referenciamennyiségek a vitaminok és ásványianyagok napi beviteléhez

Ellenőrizte: DE-Öko-007, HU-ÖKO-01 

Eredeti norvég elkészítés sütőlapon:

Nagyon szaftos, finom kenyér. (Nem ropogós kenyérlap!)

A csomag tartalmát 1l hideg vízben elkeverjük és legalább 3 órán keresztül hagyjuk megduzzadni. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, sütőlapra terítjük és egyenletesen elsimítjuk. Hideg sütőbe helyezzük és előmelegítés nélkül , 200 °C-on kb. alsó-felső sütőállásnál 80 percig sütjük.

Gyors elkészítés:

A csomag  tartalmát egy tálba teszzük, 600 ml forró vízzel elkeverjük és 20 percig állni -dagadni- hagyjuk.

A tésztát egy jól kizsírozott sütőformába helyezzük , egy nedves spatula segítségével eloszlatjuk és elsimítjuk a tetejét.

A kenyeret előmelegített sütőben, alsó-felső sütőállásnál 200°C-on 70 percig sütjük.

Az elkészült kenyeret azonnal vegyük ki a sütőformából, szeletelés előtt rácson hagyjuk kihülni.