Termékek Menü

Bauckhof Bio Gyorskenyér keverék - élesztő és gluténmentes 500g

Ár:
1.450 Ft (1.229 Ft + ÁFA)

Gluténmentes bio kenyérkeverék. 2 perc készítés + 58 perc sütés = 60 perc alatt kész az élesztőmentes teljes kiőrlésű rizskenyér.

Gyártó:
Cikkszám: BA365738
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

2 perc készítés + 58 perc sütés = 60 perc alatt kész az élesztőmentes rizskenyér teljes kiőrlésű rizsliszttel. Csak 500ml vizet kell hozzáadni, kb. 850g kenyérhez elegendő.

Összetevők: 

  • teljesrizsliszt*39%
  • kukoricakeményítő*
  • kukoricaliszt*
  • quinoa kovászpor* 7% (teljes quinoa liszt*, rizsliszt* 25%, indító kultúra)
  • napraforgómag*
  • lenmag*
  • sűrítő: szentjánoskenyérmag liszt*
  • szezámmag*
  • tengeri só,
  • sütőpor (kelesztő: nátrium-hidrogenkarbonat, sav: monókálium tartrat, kukoricakeményítő*),
  • sűrítő: Xanthan 

*ellenőrzött biogazdaságból  

Nyomokban tartalmazhat szóját.

Ilyen egyszerű elkészíteni: 1. A sütőt 225ºc-ra alsó-felső hőre előmelegítjük. (Gázsütő 4-es fokozatra) 2. A gyors kenyér keveréket 500ml hideg vízzel 2 percig összekeverjük. 3. Nem szabad keleszteni. 4. A tésztát egyből egy zsírozott kenyérsütő formába töltjük.(24, 25 vagy 26cm-es) 5. A tetejét vízzel átsimítjuk. Tipp: Nagyon szép lesz a teteje, ha hőálló olajjal vagy margarinnal bekenjük. 6. Egy hőálló kis tálat forrásban lévő vízzel a sütőbe helyezünk. 7. A kenyeret 5 percig sütjük, majd a közepén hosszában mélyen belevágunk. 8. A rácsot a legalsó szintre helyezzük és itt sütjük tovább 53 percig. 9. Rögtön kivesszük a formából és a szeletelés előtt egy rácson hűlni hagyjuk.

Variációkpld.75g dióval; 50g pirított hagymával; 100g sárgarépával; 75g asztatott mazsolával; 100g darabolt olívával; 4 gerezd fokhagymával

Élesztős kenyér kenyérsütő automatához: A kenyérsütő gépbe először 450ml hideg vizet töltünk, majd hozzáadjuk a kenyérkeveréket egy csomag száraz élesztővel. Javasolt a “gyors programban” sütni. A keverés közben javasolt a tésztát 2-3-szor a forma oldaláról leszedni.

Tipp: Pótoljon 125g vizet tejföllel egy szaftosabb eredményért.