Termékek Menü

Bauckhof Bio gyümölcsös sütemény keverék - gluténmentes 400g

Ár:
1.190 Ft (1.008 Ft + ÁFA)
  • Bio gyümölcsös sütemény keverék
  • Gluténmentes termék
  • 2x200g
Gyártó:
Cikkszám: BA374038
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Tej és tojás nélkül is készíthető elkészítés 5-10 perc, sütési idő kb. 25-35 perc

Összetevők: 

  • nyers nádcukor*
  • rizsliszt*
  • kukoricakeményítő*
  • tápióka keményítő*
  • sütőpor (kelesztő: nátriumhidrogén karbonát, sav: monokálium tartrát*, kukoricakeményítő*)
  • Bourbon-vanília*
  • tengeri só   

*ellenőrzött biogazdálkodásból

Elkészítési javaslat egy tepsihez vagy két sütőformához (kb.26cm átmérő) tojással:

Szükséges két sütőformához: 1 zacskó alapkeverék (200g), 2 tojás, 90g lágy vaj, gyümölcs

Szükséges egy tepsihez: 2 zacskó alapkeverék (400g), 4 tojás, 175g lágy vaj, gyümölcs

  • 1. Alapkeveréket, tojást és vajat egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük.
  • 2. Kizsírozott tepsibe vagy sütőformába öntjük és egyenletesre elsimítjuk.
  • 3. A gyümölcsöket rászórjuk (mennyiség a táblázatban).
  • 4. Előmelegített sütőben felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokon kb. 25-30 percig sütjük. 

Fagyaszott gyümölcs esetén a sütési idő kb. 5-10 perccel nő.

Elkészítési javaslat sütőformához (kb.26cm átmérő) tojás nélkül: Szükséges egy sütőformához: 2 zacskó alapkeverék (400g), 150g lágy margarin, 150ml víz, szója- vagy rizstej, gyümölcs. Hivatkozás: a tojásmentes sütemények sűrűbb állagúak, ezért két zacskó alapkeveréket szükséges egy sütőformához felhasználni.

  • 1. Két zacskó alapkeveréket (400g), 150g lágy margarint, 150ml vizet, szója- vagy rizstejet, egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük.
  • 2. Kizsírozott sütőformába öntjük és egyenletesre elsimítjuk.
  • 3. A gyümölcsöket rászórjuk (mennyiség a táblázatban).
  • 4. Előmelegített sütőben, felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokon, kb. 30-35 percig, sütjük. 

Fagyaszott gyümölcs esetén a sütési idő kb. 5-10 perccel nő.

Ggyümölcs kiszerelés tepsiben sütő-formában

  • friss gyümölcs (alma, szilva, rebarbara, eper) kb.1,5kg, kb.750g
  • befőtt gyümölcs (meggy, sárgabarack, körte, őszibarack) 350g-450g nettó súly   175g-200g nettó súly
  • fagyasztott gyümölcs (erdei gyümölcs, fekete áfonya, málna) kb.600g                        kb.300g

Elkészítés torta-alapként (tojással):

Két zacskó alapkeveréket (400g), 4 tojást és 175g lágy vajat egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük. Egy kizsírozott sütőformába öntjük és egyenletesre elsimítjuk. Előmelegített sütőben, felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokban, kb. 25-30 percig, sütjük. A teljes kihűlés után éles késsel vízszintesen kettő vagy három lapokra vágni. Recept szerint tölteni.

Elkészítés alap-süti, citromos-süti vagy márvány-süti (tojással):

Két zacskó alapkeveréket (400g), 4 tojást és 175g lágy vajat egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük. Egy kizsírozott dobozos formában öntjük és egyenletesre elsimítjuk. Előmelegített sütőben, felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokban, kb. 60 percig a középső szinten sütjük.

Citromos sütihez: egy citromnak a héját és a levét az alaptésztával összekeverjük.

Márvány-süti: öntsünk 1/3 tésztát a sütőformába. 1 Ek. kakaót 3 Ek. vízben oldjunk fel, és keverjük össze a második 1/3 –dal. Öntsük a formába a kakaós tészta-harmadot. Fedjük be a tetejét a maradék 1/3 tésztával.