Termékek Menü

Bauckhof Bio Pizza keverék - gluténmentes 350g

Ár:
890 Ft (754 Ft + ÁFA)
  • Bio pizza keverék
  • Gluténmentes termék
  • 350g
Gyártó:
Cikkszám: BA36783898
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

5 perc elkészítés + 20 perc sütés, a  mennyiség egy tepsihez, két sütőformához vagy 10-12 mini-pizzához elegendő

Összetevők:

  • teljes rizsliszt*
  • kukoricakeményítő*
  • rizsliszt*
  • sütőpor (kelesztő: nátriumhidrogén karbonát,savanyító: monokálium tartrát, kukoricakeményítő*)
  • sűrítő: guarmag liszt*
  • quinoa-kovász por* (teljes quinoa liszt*, rizsliszt*, indító kultúrák)
  • tengeri só
  • élesztő
  • nyers nádcukor*
  • sűrítő: Xanthan       

*ellenőrzött biogazdálkodásból    

Nyomokban tartalmazhat csillagfürtöt.

Elkészítési javaslat: 1. vizet és olajat adunk hozzá: az elektromos sütő 225˚C-ra előmelegítjük (gáz: 4 fokozat, légkeverős: 190 ˚C). A tasak tartalmát egy tálba öntjük, majd 250ml langyos vizet és  2 ek. olajat (pl. olívaolaj) adunk hozzá. 2. gyúrni: az összetevőket egy kézi konyhagéppel kikeverjük, a tészta ragadósabb a megszokottnál ami megkívánt, így a kész tészta szaftos marad belül. 3. nyújtás: egy tepsit (ca. 35x30cm) vagy két kerek tortaformárt (kb. 28 cmӨ) olajjal kikenjük vagy sütőpapírral kibéleljük. A tésztát ételkeményítővel meghintjük és sütőpapírba tekert sodrófával kinyújtjuk. 4. rátét, fűszerezés, olajozás: a tésztát egyenletesen megkenjük paradicsompürével. Izlés szerint megrakjuk feltéttel, fűszerezzük majd olívaolajjal meghintjük. Paradicsompüré helyett lehet para-dicsomketchupot, -szószt, -szalszát vagy paszírozott paradicsomot használni. 5. sütés: a sütőben a középcső szinten kb.15-20 percig sütjük. (elektromos sütő 225˚C-ra előmelegítve, gázsütőben 4 fokozaton, légkeverősben 190 ˚C)

Alap recept: Tesztát elkészítjük, paradicsompürével bekenjük, ráteszünk friss paradicsom szeleteket (500g)  és Mozarella sajt szeleteket (350g). Tengeri sóval, borssal és friss bazsalikom levelekkel fűszerezzük és olivaolajjal meghintjük.