Menü

Bauckhof Bio Csokitorta-süteménykeverék, Demeter 510g

Ár:
3.120 Ft (2.457 Ft + ÁFA)

Bio csokitorta süteménykeverék, demeter, vegán 510g

Várható szállítás: 2022. november 29.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Összetevők: tönkölyliszt**, nyers nádcukor**, zsírszegény kakaó* 10%, rizskemé-nyítő*, sütőpor (kelesztő: nátrium-hidrogén-karbonát, savanyúság szabályozó: monokálium-tartarát, kukoricakeményírő*), kukoricakeményítő*, kősó, vanília*  *ellenőrzött biogazdálkodásból **biodinamikus gazdálkodásból (77% Demeter-tartalom) Nyomokban gluténtartalmú gabonákat, csonthéjasokat/dióféléket, szóját és szezámot tartalmazhat.

A csomag tartalma: 400g tészta-alap keverék, 110g krém-alap keverék

Átlagos tápérték/100 g süteménykeveréknél: Energia: 1514kJ/357kcal, Zsír: 1,8g ebből telített zsírsavak: 0,8g Szénhidrát: 74g, ebből cukor: 33g Élelmi rost: 4,6g Fehérje: 8,0g Só: 0,97g

A csokoládétorta elkészítése 20 perc, kb. 35 perc sütéssel.

Elkészítés: Az tésztaalaphoz szüksége lesz 90g olajra (sütő, vagy süteményolaj), 250ml vízre, 1,5 evőkanál citromlére. A krémhez 600ml tejszínre, 150ml tejre.  Melegítse elő alul és felül a sütőt 180°C-ra, és készítsen elő egy 25 cm-es sütőformát sütőpapírral kibélelve. Ügyeljen arra, hogy a papír szorosan álljon a sütőformában. Egy tálba tegyük a  tészta-alap keveréket. Hozzáadjuk az olajat, a vizet és a citromlevet, és habverővel simára keverjük. Öntsük a tésztát a sütőformába, és tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, közepes fokozatra. A sütési idő kb. 35 perc. A megsült torta alapot hagyja jól kihűlni. Távolítsuk el a sütőpapírt és vágjuk szét az alapot 1x vízszintesen. Mindkét alapot tegyük félre. A csokoládékrémhez egy nagy, magas keverőtálba öntsük a folyékony tejszínt, a tejet és a krém-alap keveréket és röviden keverje meg a kézi mixerrel a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton. Ha a krém kenhető állagú, akkor kész. Tortalapra helyezzük az alsó tésztát, majd a csokikrém 1/3-át egyenletesen elkenjük a széléig. Rátesszük a második réteget tésztalapot, és rákenjük a krém további 1/3-át. A maradék krémmel megkenjük a torta oldalát. Tálalás előtt legalább 2 órára hűtőbe tesszük a tortát. Tetszés szerinti dekorációval díszítjük.

Elkészítés vegán módra: a sütemény-tésztához szüksége lesz 90g olajra (sütő vagy süteményolaj), 250ml vízre, másfél evőkanál citromlére. A krémhez 300g vegán krémsajtra, 400g vegán tejszínre. A vegán elkészítéshez először a vegán krémsajtot keverjük össze a növényi tejszínnel, majd keverés közben adjuk hozzá a krém-alap keveréket, ezután folytassa a fent leírtak szerint. Tipp: a tejszín + tej alternatívájaként a krémhez 400g mascarpone + 350ml tej is használható.

Átlagos tápérték/100 g süteménykeveréknél:

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés