Bauckhof Bio Fehérkenyér keverék - gluténmentes 500g
Ellenőrzött gluténmentes, vegán sütőkeverék rizskenyérhez. Egyszerű elkészíteni. Kb. 850g kenyérhez elegendő. |
|
Várható szállítás: | 2022. június 07. |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Leírás és Paraméterek
Összetevők: rizsliszt* 38%, kukoricakeményítő*, teljes kiőrlésű rizsliszt* 15%*, tápiókakeményítő*, teljes kiőrlésű kölesliszt*, őrölt útifűmaghéj*, tengeri só, sűrítők: guarmagliszt*, quinoa-kovászpor* (quinoaliszt*, rizsliszt*, starterkultúra), rizsszirup por*. *ellenőrzött biogazdaságból.
Ilyen egyszerű elkészíteni:
1. A csomag tartalmát 1 kis csomag száraz élesztővel összekeverjük. 2. 400ml langyos vizet adunk hozzá (friss élesztőnél: először fél kockát langyos vízben feloldunk). 3. Kézi mixerrel vagy konyhai robotgéppel kb. 5 percig intenzíven dagasztjuk. 4. Két evőkanál olívaolajat vagy 25g lágy vajat a tésztához adunk és további két percig dagasztjuk. 5. A tésztából belisztezett kézzel egy vastag szálat formázunk és egy kizsírozott/olajozott 25cm hosszú doboz alakú sütőformába fektetjük. 6. A tésztát a formában bőséges vízzel elsimítjuk és hőálló olajjal bekenjük. Egy olajba mártott késsel a közepébe hosszan bemetszünk. 7. Fóliával letakarjuk és meleg helen 30 percig állni hagyjuk. 8. A kenyeret előmelegített sütőben 200°C fokon alsó-felső sütőállásban 45-50 percig sütjük. 9. Rögtön kivesszük a formában és a szeletelés előtt egy rácson hűlni hagyjuk. Tápérték/100g: Energia 1471kJ/347kcal, Zsír 1,0g, ebből telített Zsírsav 0,3g, Szénhidrát 77,1g, ebből Cukor 1,1g, élelmi Rost 4,9g, Fehérje 5,0g, Só 1,8g.
Terméket ellenőrizte: DE-ÖKO-007 Forgalmazó tanusítója: HU-ÖKO-001 Alapanyagok származási helye: EU-/nem EU-mezőgazdaság