Bauckhof Bio Joghurtos cseresznyés torta-süteménykeverék - gluténmentes, Demeter 365g
Bauckhof Bio Joghurtos cseresznyés torta-süteménykeverék - gluténmentes, Demeter 365g Sütés nélkül elkészíthető |
|
Várható szállítás: | 2024. december 12. |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Leírás és Paraméterek
Összetevők: gluténmentes zabliszt**, nyers nádcukor**, rizskeményítő* kukoricakeményítő*, zsírszegény kakaó*, kősó, vanília* *ellenőrzött biogazdálkodásból **biodinamikus gazdálkodásból (74% Demeter-tartalom)Nyomokban csonthéjasokat/dióféléket, szóját és szezámot tartalmazhat. A csomag tartalma: 225g tészta-alap keverék, 100g krém-alap keverék, és 40g gyümölcsbevonó alap. A tortakeverék elkészítése 15 perc, 2 óra hűtéssel. Átlagos tápérték/100 g süteménykeveréknél: Energia: 1578kJ/372kcal, Zsír: 2,7g ebből telített zsírsavak: 0,6g Szénhidrát: 80g, ebből cukor: 35g Élelmi rost: 3,6g Fehérje: 5,2g Só: 0,07g Elkészítés: Az tésztaalaphoz szüksége lesz 70g lágy vajra, a krémhez 400g natúr joghurtra, 200ml tejszínre, 125ml tejre. A gyümölcsbevonóhoz 400ml gyümölcslére. Opcionálisan 1 adag cseresznye (üveges akár - kb. 360g) Egy 25cm-es sütőforma alját béleljünk ki sütőpapírral. A gyümölcsöt jól csepegtessük le, a levet tegyük félre a gyümölcstükörhöz. A tésztához a vajat vagy a margarint az alapkeverékkel kézzel gyúrjuk addig, amíg tömörebb tésztát nem kapunk. Öntsük a masszát a formába, és egy evőkanállal vagy kézzel nyomkodjuk egyenletesen vékonyan, sima alapra. Jobban szereti az alsó ropogós tésztát? A sütőben közepes magasságba helyezve, körülbelül 13 percig süsse 180 °C fokon. Hagyja kihűlni. A krémhez tegye a joghurtot, a folyékony tejszínt, a tejet és a krém-keveréket egy magas keverőtálba. Mixerrel krémes állagúvá keverjük. Osszuk el egyenletesen a gyümölcsöket az alján. Ezután a krémet a formába öntjük és egyenletesen eloszlatjuk, hűtőbe tesszük, amíg a felső gyümölcstükör elkészül: egy edényben habverővel összekeverjük a félretett gyümölcslevet és a gyümölcsbevonathoz való keveréket, állandó keverés mellett felforraljuk. Amint a gyümölcs besűrűsödött, levesszük a tűzről. Gyorsan és egyenletesen kenjük a krémre, óvatosan szétterítve. Legalább két órára a hűtőbe helyezzük. Tálalás előtt egy késsel lazítsa meg a forma szélét, majd távolítsa el a formát. Elkészítés vegán módra: a sütemény-tésztához szüksége lesz 70g lágyabb margarinra, a krémhez 150g vegán krémsajtra, 500g vegán joghurtra, a gyümölcsös bevonóhoz 400ml gyümölcslére. Opcionálisan egy üveg/konzerv cseresznyére (kb. 360g) Tipp: hogy a süteményszeleteket könnyen szétválaszthassuk, időnként mártsuk forró vízbe a kést. |