Termékek Menü

Bauckhof Bio Kenyérliszt keverék - gluténmentes 800g

Ár:
1.890 Ft (1.602 Ft + ÁFA)
A Bauck Hof lisztkeverék ideális kenyerek, tekercsek, party sütik és pizzák sütéséhez. Ez a keverék garantáltan gluténmentes és ezért bátran ajánlott gluténra fokozottan érzékeny fogyasztók számára. 
Gyártó:
Cikkszám: BA375448
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Összetevők: kukoricakeményítő*, teljes kiőrlésű rizsliszt*, teljes kiőrlésű kölesliszt*, hajdina-kovász por*, (hajdinaliszt*, quinoaliszt* starterkultúra), sűrítőanyag: guarmagliszt*.

*ellenőrzött biogazdaságból

Alaprecept kelt tésztához: 400g liszt keverék, 1 kis csomag szárított élesztő, ½ teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 300ml kézmeleg víz, 2 evőkanál olaj. A lisztkeveréket az élesztővel, a cukorral és a sóval összekeverjük. Adjuk hozzá a vizet és az olajat, egy kézi keverővel dolgozzuk össze, majd tésztává gyúrjuk 5 percig.

Zsömle: az alaprecept tésztáját egy vizes kanállal kanalazzuk egy jól kizsírozott, olajozott muffin lemezre, sütőformára, vízzel és olajjal bekenjük, és 20 percig hagyjuk pihenni. 200C fokon 20-30 percig sütjük. 12 db zsömle lesz belőle.

Alaprecept kenyérfélékhez: 500g liszt keverék, 1 kis csomag szárított élesztő, 1 TK cukor, 1 TK só, 475ml langyos víz, 1 EK olaj. A lisztkeveréket az élesztővel, a cukorral és a sóval összekeverjük. Adjuk hozzá a vizet és az olajat, egy kézi keverővel dolgozzuk össze, majd tésztává gyúrjuk 5 percig. Egy kiolajozott sütőformába rakjuk, amire aztán bő vizet és némi olajat öntünk, így hagyjuk állni 20 percig. A 200° fokon előmelegített sütőben ezután 60 percig hagyjuk sülni és kész.

        Tápérték/100g:

Energia

175kJ/348kcal

Zsír

1,2g

 ebből telített zsírsavak

0,3g

Szénhidrát

78g

ebből cukor

0,5g

Élelmi rost

3,3g

Fehérje

4,3g

0,01g

 Terméket ellenőrizte: DE-ÖKO-007  Forgalmazó tanusítója: HU-ÖKO-001 Alapanyagok származási helye: EU-/nem EU-mezőgazdaság Származási hely: Németország