Bauckhof Bio Kenyérliszt keverék - gluténmentes 800g
A Bauck Hof lisztkeverék ideális kenyerek, tekercsek, party sütik és pizzák sütéséhez. Ez a keverék garantáltan gluténmentes és ezért bátran ajánlott gluténra fokozottan érzékeny fogyasztók számára. | |
Gyártó: | |
Cikkszám: | BA375448 |
|
|
Elérhetőség: | Nincs készleten |
Leírás és Paraméterek
Összetevők: kukoricakeményítő*, teljes kiőrlésű rizsliszt*, teljes kiőrlésű kölesliszt*, hajdina-kovász por*, (hajdinaliszt*, quinoaliszt* starterkultúra), sűrítőanyag: guarmagliszt*.
*ellenőrzött biogazdaságból
Alaprecept kelt tésztához: 400g liszt keverék, 1 kis csomag szárított élesztő, ½ teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 300ml kézmeleg víz, 2 evőkanál olaj. A lisztkeveréket az élesztővel, a cukorral és a sóval összekeverjük. Adjuk hozzá a vizet és az olajat, egy kézi keverővel dolgozzuk össze, majd tésztává gyúrjuk 5 percig.
Zsömle: az alaprecept tésztáját egy vizes kanállal kanalazzuk egy jól kizsírozott, olajozott muffin lemezre, sütőformára, vízzel és olajjal bekenjük, és 20 percig hagyjuk pihenni. 200C fokon 20-30 percig sütjük. 12 db zsömle lesz belőle.
Alaprecept kenyérfélékhez: 500g liszt keverék, 1 kis csomag szárított élesztő, 1 TK cukor, 1 TK só, 475ml langyos víz, 1 EK olaj. A lisztkeveréket az élesztővel, a cukorral és a sóval összekeverjük. Adjuk hozzá a vizet és az olajat, egy kézi keverővel dolgozzuk össze, majd tésztává gyúrjuk 5 percig. Egy kiolajozott sütőformába rakjuk, amire aztán bő vizet és némi olajat öntünk, így hagyjuk állni 20 percig. A 200° fokon előmelegített sütőben ezután 60 percig hagyjuk sülni és kész.
Tápérték/100g:
Energia |
175kJ/348kcal |
Zsír |
1,2g |
ebből telített zsírsavak |
0,3g |
Szénhidrát |
78g |
ebből cukor |
0,5g |
Élelmi rost |
3,3g |
Fehérje |
4,3g |
Só |
0,01g |
Terméket ellenőrizte: DE-ÖKO-007 Forgalmazó tanusítója: HU-ÖKO-001 Alapanyagok származási helye: EU-/nem EU-mezőgazdaság Származási hely: Németország