Menü

Bauckhof Bio Vakondtúrás-süteménykeverék - Demeter, 350g

Ár:
3.210 Ft (2.528 Ft + ÁFA)
Bauckhof Bio vakondtúrás süteménykeverék, demeter 350g
Várható szállítás: 2022. november 29.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Összetevők: nyers nádcukor**, tönkölybúzaliszt**, rizskeményítő*, kukorica-keményítő*, zsírszegény kakaópor* 5%, sütőpor (térfogatnövelő: szódabikarbóna, savanyúságszabályozó: monokálium-tartarát (borkősav), kukorica-keményítő*), kősó, vanília*  *ellenőrzött biogazdálkodásból **biodinamikus gazdálkodásból (75% Demeter-tartalom) Nyomokban egyéb gluténtartalmú gabonákat, csonthéjasokat /dióféléket, szóját és szezámot tartalmazhat.

A csomag tartalma: 250g tészta-alapkeverék és 100g krém-alapkeverék

Átlagos tápérték/100 g süteménykeveréknél: Energia: 1540kJ/363kcal, Zsír: 1,1g ebből telített zsírsavak: 0,4g Szénhidrát: 81g, ebből cukor: 42g Élelmi rost: 2,8g Fehérje: 5,3g Só: 0,78g

A vakondtúrás süteménykeverék elkészítése 20 perc, a sütési idő kb. 25 perc.

Elkészítés tojással: A tésztához szüksége lesz 2 tojásra, 75g lágy vajra, 75ml tejre. A krémhez 600ml tejszínre, 100ml tejre. Opcionálisan gyümölcsre a töltelékhez (kb. 400g eper vagy 3 banán). Melegítse elő alul és felül a sütőt 175°C-ra. Egy 25cm átmérőjű sütőformát béleljen ki sütőpapírral. A sütemény-keveréket tegye egy keverőtálba. Tegye hozzá a tojást, vajat és a tejet, mixerrel keverje simára. Töltse be a formába a tésztát, simítsa el egyenletesen és a formát helyezze az előmelegített sütő közepére. A sütési idő kb. 25 perc, ezután hagyjuk teljesen kihűlni a tortát. Távolítsuk el a sütőpapírt, és helyezzük az alapot egy tortalapra, majd egy kanál segítségével mélyítsünk ki kb. 0,5-1 cm-t a tortából, 1-2 cm-es szegélyt hagyva. Az eltávolított tésztát egy tálban durvára morzsoljuk, és félretesszük. Töltse meg a kivájt alapot a választott gyümölccsel, eperrel vagy felezett banánnal. A krémhez tegyük a folyékony tejszínt a tejjel egy nagy, magas keverőpohárba, és röviden keverjük a kézi mixerrel a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton. Lassan öntsük hozzá a borításhoz való keveréket. Amikor a krém kenhető állagú, akkor kész. A krémet dombos mintázatban kenjük a gyümölccsel megrakott alapra. A félretett morzsával körös-körül befedjük a krémhalmokat, a morzsát enyhén megnyomkodjuk. Tálalás előtt legalább 2 órára hűtőbe tesszük a tortát.

Elkészítés tojás nélkül (vegán módra): a sütemény-tésztához szüksége lesz 50g lágyabb margarinra és 75ml növényi alapú italra, 150g érett, összetört banánra.  A krémhez szüksége lesz 500g vegán joghurtra, és 150g vegán friss sajtra, továbbá gyümölcsökre (kb. 400g eper vagy 3 banán). A vegán elkészítéshez a tésztához való sütőkeveréket banánnal, margarinnal és növényi itallal keverje össze. Keverjük össze a krémhez való keveréket vegán joghurttal és sajtkrémmel. Ezután folytassa a fent leírtak szerint. A süteményszeleteket könnyebben vághatjuk, ha a kést előzőleg forró vízbe mártjuk

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés