Étkezési olajak és ecetek
A Byodo extra natív olívaolajat a hagyományos tunéziai olívafajtákból nyerik. A speciális gyűjtés és préselés eredménye az enyhe íz és az enyhén gyümölcsös illat és zamat. A legmagasabb minőségű olívaolaj nyári saláták, hús-, hal- és zöldségételek ízesítését teszi teljessé.
A Byodo bogáncsolajat a pórsáfrány hidegen préselt magjaiból nyerik. Megtartva így jellegzetes enyhén aromás ízét, ami csodálatosan illik nyers salátákhoz és meleg ételekhez egyaránt. Telítetlen zsírsavakban gazdag.
A balzsamecet a finom mediterrán konyha rajongói számára nélkülözhetetlen íz. Eredete évszázadokra nyúlik vissza, mely idő alatt egy specialitássá fejlesztették ki. Kiválóan alkalmas salátákhoz, mint pl.: Mozzarella-paradicsom saláta, de finom hideg és meleg ételek ízesítéséhez is.
A Byodo sütőolaj tiszta, magas olajsav tartalmú napraforgómagból készül. Előállítási módjának köszönhetően főzéskor könnyen melegíthető, enyhe ízét és szép színét megtartja. Felhasználása sokoldalú, legyen szó akár húsokról, zöldséggőzölésről, finom sütemények sütéséről. Konyhájának nélkülözhetetlen eleme.
A mézes balzsamecet finom ízének titka a Bioland virágméz és Bioland mézecet keveréke. Finomabbá teszi az őszi salátákat, és édes ízével jól harmonizál a gyümölcsös édes ételekhez.
A Byodo Olíva sütőolaj 100%-os tisztaságú bio olívaolaj. Speciális előállításának köszönhetően ideális főzéshez, sütéshez, grillezéshez, pácoláshoz és zöldségek ízesítéséhez. Rizottó, halételek és antipasti tálak készíthetők segítségével.
A Byodo 100%-os natív szezámolaj magas minőségű szezámmagokból készül hideg sajtolással. A szezámolaj az ázsiai konyha specialitása és igen kedvelt a makrobiotikus táplálkozásban. Enyhén mogyorós aromája a salátáknak és a nyers ételeknek különleges ízt kölcsönöz.
A Byodo babaolaj repce- és napraforgó olajból álló extra lágy, szagtalanított ételolaj keverék, csecsemők és kisgyermekek részére. A hozzátáplálás időszakában már 5 hónapos kortól adható. Recepttől függően kb. egy teáskanálnyit adunk egy adag zsírmentes, saját készítésű ételhez.
A vörösborecet harmonikus íze kiváló erősebb salátákhoz, szószokhoz, valamint pácolt húshoz. Kiválóan használható mediterrán étel főzéséhez vagy savanyúság készítéséhez.
A Condimento Rosso balzsamecetet a gyümölcsös és édes íz kiegyensúlyozottsága jellemzi .Harmonikus íze kiváló salátákhoz, ideális fűszerezéshez, marináláshoz. Nemes balzsamos aromája minden étel csúcspontja.
A Cassis balzsamecetünk megőrzi a feketeribizli bogyós és gyümölcsös jellegét, melynek titka az alaposan kiválasztott bio-összetevők harmonikus keverékében rejlik. Ideális minden finom tavaszi salátához és világos szószhoz. Kiválóan passzol a nyári ételekhez mint pl. az előételekhez és kis mártogatósokhoz.
A fehérborecet harmonikus íze kiváló finom salátákhoz, szószokhoz, valamint pácolt húshoz és halhoz. Kiválóan használható mediterrán étel főzéséhez vagy savanyúság készítéséhez.
A 100%-os bio natív lenolaj kimagasló minőségű étkezési olaj, mely kiváló minőségét a hidegpréselésnek köszönheti. A finom aromás olaj gazdag telítetlen zsírsavakban és fontos vitaminokban. Finom aromája a nyerssalátáknak és leveseknek különleges ízt kölcsönöz.