Menü

Egyél természeteset és finomat!

Ön itt jár: Kezdőlap > Márkáink >

Lecker's

A Lecker család már 1935-ben a saját neve alatt állított elő sütőport a bajor Furth im Wald-ban. 1997-ben, utódlás hiányában átvettük a termelést, mely azóta Wörrstadt, Rheinhessen-ben folyik a Lecker’s Bio Manufaktúra természetes sütőanyagok és kiegészítők családi vállalkozás keretében. Görgess le és olvass tovább!

1.520 Ft

Bio bourbon vaníliás cukor

A csomag 500g liszthez vagy 0,5l folyadékhoz  elegendő. Finomítja az ízt habtejszín, sütemények, desszertek, teák és koktélok esetében.

Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: nyers nádcukor Bourbon vaníliapor 10%  

Raktáron
630 Ft

Foszfátmentes Bio sütőpor - sütésnél 500g liszthez elegendő

Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: kukoricakeményítő, savanyító: természetes borkő (24,7% monokáliumtartrat), kelesztő: nátron (nátriumhidrogén-karbonát)

Raktáron
450 Ft

A csomag 500g búzaliszthez elegendő. Egy fél kocka friss élesztővel egyenértékű. 

Összetevők ellenőrzött biogazdaságból:m100% élesztő 

Elkészítés: Liszttel jól elvegyítjük (nem közvetlen a folyadékban feloldani) és recept szerint tovább feldolgozzuk. A kész tésztát meleg helyen kelni hagyjuk. Minél hosszabb a kelesztés ideje annál jobb az eredmény.

Nincs készleten
620 Ft

Kenyér és zsemle készítéshez ajánljuk.

Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: 100% teljes kiőrlésű rozsliszt

Alaprecept kb.1200g rozskenyérhez: 500g rozsliszt, 250g búzaliszt, 1 tasak szárított kovász, 2 tasak száraz élesztő, ½ Ek. nyers nádcukor, 650 ml langyos víz, 20g só

Elkészítési javaslat: Az összetevőket a víz és a só kivételével elkeverjük, hozzáadjuk a langyos vizet és jól átgyúrjuk. A tésztát lefedjük és kb. 20 percig pihentetjük, majd hozzáadjuk a sót. Még egyszer átgyúrjuk és további 30 percig állni hagyjuk. A tésztát egy kilisztezett formába helyezzük és 30-40 percig harmadszor is kelni hagyjuk. Ha a tészta  kb. a kétszeresére nőtt, egyből az előmelegített sütőbe tesszük és kb.190 fokon légkeverős sütőben vagy 220 fokon felső- alsó hőfokú sütőben kb. 50 percig sütjük.

Javaslat: Helyezzünk egy tűzálló tálban vizet a sütő aljára.

Raktáron
2.070 Ft

Alternatív növényi megoldás a zselésítéshez. Semleges ízű, tartósítószer mentes. A zselésítővel készíthetünk lekvárokat, zseléket, krémeket, tortát, kocsonyát valamint ízletes aszpikot.

Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: Agar Agar (vörös alga, hivatalos kód E406)

Adagolás: 1 tk. (kb.5 g) megfelel 6 zselatinlapnak és elegendő, 500g gyümölcshöz vagy 500ml folyadékhoz

Elkészítési javaslat: A csomag tartalmát hideg folyadékkal összekeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk. Utána állandó keverés mellett 2 percig forraljuk. A lábast lehúzzuk a tűzhelyről, röviden hűlni hagyjuk, majd a recept szerint dolgozunk vele tovább. Az Agar Agar vörös algából képződik és csak kb.40 fokra hűlve zselésedik!

Tipp: A zselésedési folyamat mindig megfordítható. A zselé bármikor felmelegíthető és újra szilárdítható. így az állaga változtatható, attól függően, hogy mennyi Agar-Agar port vagy folyadékot adunk utólag hozzá.

Fontos: a savanyú gyümölcsöket, mint a ribizli vagy a birsalma mindig „édes” gyümölcsökkel összekeverjük. Teljes citromlé nem zselésíthető.

Nyomokban tartalmazhat glutént.

Raktáron
1.260 Ft

A zselatinnal készíthetünk krémeket, desszertet, tortát, kocsonyát, ízletes aszpikot, valamint gyümölcs és borzseléket. 12 lap (2g) elegendő 100 ml folyadékhoz.

Összetevő ellenőrzött biogazdaságból100% bio zselatin disznóbőrből

Elkészítési javaslat: A zselatinlapokat kb. 5 percig külön  hideg vízbe beáztatjuk, finoman kinyomkodjuk. Hideg ételekhez  a zselatint lassan folyamatos keverés mellett felmelegítjük. Ehhez néhány evőkanállal a hideg zselírozandó masszából belekeverünk. A végén egy habverővel a maradék alapanyagot a zselatinmasszához keverjük. Sohasem fordítva! Meleg étel készítéséhez direkt belekeverjük a kinyomkodott zselatint. A kész ételt minimum 4 órát hűtőben kell tartani. Vágott vagy kiborított ételeket egy éjszakán át a hűtőben kell tartani. Zselatint soha nem keverünk forralt ételekbe, mert elveszti a hatását.

Figyelmeztető: A kivit, ananászt vagy papayát először blanchírozni kell ahhoz, hogy zselésíteni lehessen.

Raktáron
700 Ft

A citromsav erősíti a természetes gyümölcs ízt, és segít a zselék és lekvárok zselésítésénél.

  • Bio citromsav
  • 2x10g
Raktáron
760 Ft

Reszelt citromhéj, ajáljuk süteményekhez, desszertekhez és italokhoz. Elegendő 500g liszthez vagy 500ml folyadékhoz.

Tipp: Használat előtt, kevés langyos vízben áztatni.

Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: reszelt, szárított citromhéj 95%, citromolaj 5%      

Raktáron
1.290 Ft

Bio kandírozott citromhéj, ajánljuk sütéshez, főzéshez, müzlikhez és desszertekhez. Nem pasztőrözött, fehér cukor, színezőanyag és tartósítószer nélkül készül.

Összetevők ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból: citromhéj, kukoricaszirup

Felbontás után hűtőszekrényben tartandó.

Raktáron
760 Ft

Ajánljuk süteményekhez, desszertekhez és italokhoz. Elegendő 500g liszthez vagy 500ml folyadékhoz.

Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: reszelt, szárított narancshéj 95%, narancsolaj5%      

Tipp: Használat előtt, kevés langyos vízben áztatni.

Raktáron
1.290 Ft

Bio kandírozott narancshéj, ajánljuk sütéshez, főzéshez, müzlikhez és desszertekhez. Ez az Orangeat nem pasztőrözött és fehér cukor, színezőanyag és tartósítószer nélkül készül.

Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: kukoricaszirup, narancshéj, savanyító:citromsav 

Raktáron
2.200 Ft

Ajánlott süteményekhez és desszertekhez. 1/2 ampulla 500 g liszthez elegendő.

Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: 100% természetes citrom-aroma (citrus limon)    

Felbontás után max. 2 hétig tartható hűtőszekrényben.

Raktáron
2.200 Ft

Süteményekhez és desszertekhez, 1/2 ampulla elegendő 500 g liszthez. 

Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: 100% természetes narancs-aroma (citrus sinensis)    

Felbontás után max. 2 hétig tartható hűtőszekrényben.

Raktáron
2.750 Ft

Ajánlott süteményekhez és desszertekhez. 1/2 ampulla 500 g liszthez elegendő.

100% természetes aroma ellenőrzött biogazdaságból 

Felbontás után max. 2 hétig tartható hűtőszekrényben.

Raktáron
2.290 Ft 1.829 Ft

Ajánlott süteményekhez és desszertekhez. 1/2 ampulla 500 g liszthez elegendő

100% természetes aroma  ellenőrzött biogazdaságból 

 Felbontás után max. 2 hétig tartható hűtőszekrényben.

Raktáron

A hagyomány kötelez

A Lecker család már 1935-ben a saját neve alatt állított elő sütőport a bajor Furth im Wald-ban. 1997-ben, utódlás hiányában átvettük a termelést, mely azóta Wörrstadt, Rheinhessen-ben folyik a Lecker’s Bio Manufaktúra természetes sütőanyagok és kiegészítők családi vállalkozás keretében. Azóta a termékskálánk folyamatosan fejlődik és bővül, igazodva a név adta tradicióhoz. Természetesen minden sütőipari összetevőnk biológiai eredetű és minden alapanyagunk biogazdálkodásból származik – szeresd a környezeted!  

A családi hagyomány arra kötelez,  hogy a napi munkánk során mindig a legjobbat nyújtsuk. Az értékesítés, a termelés, a marketing vagy menedzsment területén dolgozó munkatársaink egy csapatot alkotva élvezi munkáját és mindig motivált új sütési ötletek kipróbálásában, ezzel is inspirálva  vásárlóinkat. 

 

Keresés