Menü

Bauckhof Bio Csodakenyér keverék - gluténmentes, vegán 600g

Ár:
2.730 Ft (2.314 Ft + ÁFA)

Markset norvég lelkész a hazájában és Németországban rendkívül népszerű Wunderbrød kenyérreceptjét a norvég síelők sebességének és állóképességének javítását megcélozva fejlesztette ki. Élesztő, liszt és hozzáadott cukor nélkül, vegán fehérjével készült. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Omega-3 zsírsavban és rostokban. E vitamint, B1 vitamint, B6  vitamint, folsavat, káliumot, kálciumot, vasat, cinket tartalmaz, gazdag foszforban,magnéziumban,rézben és mangánban. Többféleképpen elkészíthető: 20-180 perc dagasztást követően 70-80 perc sütést igényel.

Összetevők ellenőrzött biogazdaságból  :  teljes kiőrlésű gluténmentes zabpehely, tökmag, napraforgómag, aprított lenmag, szezám, lenmag, chia mag  (Salvia hispanica ), teljes kiőrlésű kölespehely, őrölt útifűmaghéj, tengeri só

Tápérték/100g (100g sült kenyér tartalma az elkészítés után) Energia:1189kJ/286 kcal, Zsír: 17 g, ebből telített zsísav: 2,4 g, Szénhidrát: 17 g , ebből cukor: 0,5 g, Élelmi rost: 8,1 g , Fehérje: 12 g, Só: 0,91 g, Kalcium : 139,8 mg ( 17% NRV), Vas: 3  mg (21% NRV*), Folsav: 46,8 µg (23% NRV), Kálium:315 mg (16%NRV), Réz: ,59 mg(59% NRV), Magnézium: 140 mg (37% NRV), Mangán: 1,59 mg (80% NRV), Foszfor: 316 mg (45% NRV), Vitamin B1 (Thiamin): 0,16 mg (16% NRV), Vitamin B6: 0,32 mg (23%NRV), Vitamin E: 3,37 mg (28% NRV), Cink: 2,23 mg (22% NRV), Linolénsav (Omgega-3 zsírsav): 2,95g

NRV = Referenciamennyiségek a vitaminok és ásványianyagok napi beviteléhez

Várható szállítás: 2023. február 28.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Eredeti norvég elkészítés sütőlapon:

Nagyon szaftos, finom kenyér. (Nem ropogós kenyérlap!)

A csomag tartalmát 1l hideg vízben elkeverjük és legalább 3 órán keresztül hagyjuk megduzzadni. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, sütőlapra terítjük és egyenletesen elsimítjuk. Hideg sütőbe helyezzük és előmelegítés nélkül , 200 °C-on kb. alsó-felső sütőállásnál 80 percig sütjük.

Gyors elkészítés:

A csomag  tartalmát egy tálba teszzük, 600 ml forró vízzel elkeverjük és 20 percig állni -dagadni- hagyjuk. A tésztát egy jól kizsírozott sütőformába helyezzük , egy nedves spatula segítségével eloszlatjuk és elsimítjuk a tetejét. A kenyeret előmelegített sütőben, alsó-felső sütőállásnál 200°C-on 70 percig sütjük. Az elkészült kenyeret azonnal vegyük ki a sütőformából, szeletelés előtt rácson hagyjuk kihülni. 

 

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Ezek is érdekelhetnek

Teljes kiörlésű bio barnaköles gluténmenetes liszt.

Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: 100% barnaköles (teljes kiőrlésű)

Tápérték 100g: 1491kJ/353 kcal, zsír:3,6g, ebből telített zsírsavak:0,8g,szénhidrát:64,0g, ebből cukor:1,3g, élelmi rostok:13,0g,fehérje:9,6g, só: 0,01g. Száraz, hűvös helyen tárolandó!       

Nyomokban tartalmazhat mustárt és szóját.

2.030 Ft

Teljes kiőrlésű bio hajdinalisz. Más lisztekkel keverve kiválóan alkalmas kenyérfélékhez, pékárukhoz süteményekhez ,illetve használhatjuk  ételek sűrítésére is. A hajdinaliszt sikér tartalma alacsony. 

Összetevők ellenőrzött biogazdaságból:  100% hajdinaliszt

Tápérték 100g: 1486kJ/351kcal, Zsír:3,0g, ebből telített zsírsavak:0,7g szénhidrát:66,2g ebből cukor:0,9g, élelmi rostok:2,9g, fehérje:13,4g, Só: <0,01g

2.360 Ft

Keresés