Menü

Dal az almaszószról

Dal az almaszószról

Szeretem az almát. Egészséges, sok fajtája van, és mindegyik más ízű. Ami különösen fontos még, hogy helyben, Európában termő gyümölcs. Az Alma együttest is szeretem. Ők is ilyenek: sok féle és hangulatú dalt játszanak, és helyi zenészek. Csodálatos egybeesés!

Hol használom fel?

Palacsintába teszem, joghurtba keverem, tejbegrízhez és krumplisgombóchoz is adom. Gátlástalanul eszem önállóan is.

Ha sietek vagy valamilyen rafinált ízre van szükségem, kész almaszószt használok. A BAUCK HOF BIO almavelő megbízható minőségű, 100%-os alma. Kellemes, lágy párosokat alkotnak a BAUCK HOF BIO alma-banán velő, BAUCK HOF BIO alma-homoktövis velő, BAUCK HOF BIO alma-sárgabarack velő és a BAUCK HOF BIO alma-mangó velő.

Hozzávalók

1,2 kg alma (különböző fajtákból finomabb lesz)

100 g cukor

1 ek citromlé

1/3 tk őrölt szegfűszeg

1 púpos tk fahéj

Elkészítés

1. Az almákat megmosom, kivágom a magházát, NEM HÁMOZOM!, és nagyobb darabokra vágom.

2. Hozzáadom a cukrot, szegfűszeget, fahéjat, citromlevet.

3. Felöntöm 2-3 deci vízzel, és alaposan elkeverem.

4. Állni hagyom 1-2 órát, és ez után teszem fel főzni, amíg épp hogy megpuhul.

5. Botmixerrel pürésítem, hogy eltűnjenek a héjak. Ami marad apró “szemétként”, piros pöttyöcskéknek látszik, ám, hála Istennek, evéskor nem érezhető! Tehát kár is lett volna hámozással tölteni az időt.

6. Forrón, kiforrázott üvegekbe töltöm, egy dobozba nagy takarót teszek. Ebbe állítom fejjel lefelé, és néhány nap múlva a spájzba vagy egyenesen az étkezőasztalra kerül.

Gasztrotipp!

A készen vásárolt almaszósz előnye, hogy kis- és nagyüveges változatban is rendelkezésre áll, különösebb otthoni főzőcske és mosogatás nélkül.

A „párosított” fajták is adhatók babáknak, illetve ételeiket gazdagíthatjuk velük. Az etetés vagy már az önálló eves mellé, pedig szóljon az Alma együttes zenéje!

A BAUCK HOF BIO alma-banán velő és a BAUCK HOF BIO alma-mangó velő tökéletes alapétel. A BAUCK HOF BIO alma-homoktövis velő az egyik legnagyszerűbb hatású, ritka növényből készül. A BAUCK HOF BIO alma-sárgabarack velőt érdemes a kicsi emésztési szokásainak megfelelően adagolni.

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek