Menü

Francia hagymaleves

Finomság az asztalon

Hozzávalók:

  • 5 db nagy fej vöröshagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • 2 dl száraz fehér bor
  • só, bors
  • reszelt gruyere sajt a tetejére

Elkészítés:

I.    A vöröshagyma felét vékony karikákra vágjuk és vajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük a másik felét is.
II.    Hozzáadjuk a karikára vágott lilahagymát és fokhagymát is. Felöntjük vízzel és hozzáadjuk a fehér bort.
III.    Fedő alatt 15-20 percet főzzük, majd összeturmixoljuk, sóval és borssal ízesítjük.
Tálalás előtt reszelt sajttal hintjük meg, amit tetszés szerint ráolvaszthatunk a sütőben.

 

Aki pedig szereti Jamie Olivert, megnézheti, Ő hogyan készít angol hagymalevest:

Tartalomhoz tartozó címkék: Ági blogja