Fűszeres sütőtökkrémleves
2016. 11. 28. 00:00:00
Fűszeres sütőtökkrémleves
Hozzávalók:
- 1 nagyobb sütőtök
- 2 kisebb vöröshagyma
- 1 ek bio BYODO olivaolaj
- SONNENTOR ½ kkanál őrölt szerecsendió és kurkuma
- tejszín, tejföl (kihagyható) a tálaláshoz
Elkészítés:
I. A megmosott, meghámozott, kimagozott sütőtököt vágjuk apró darabokra.
II. Aprítsuk fel a vöröshagymát és pirítsuk üvegesre bő olivaolajban. Fűszerezzük meg a kurkumával, szerecsendióval. Ha már szép aranybarna a hagyma, adjuk hozzá a felaprított sütőtököt. Keverjük meg és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk és fedjük le.
III. Közepes lángon hagyjuk puhára főni. (kb 20p)
IV. Vegyük le a tűzről, borsozzuk meg és turmixoljuk össze botmixerrel. Tálalásnál minden tányérra egy kevés tejszínt vagy tejfölt adhatunk a lágyabb íz kedvéért.