Habcsók torta gyümölcsökkel
A tészta hozzávalói:
250 g liszt
1 csomag LECKER'S bio bourbon vaníliás cukor
1 tojássárgája
1 csipet só
125 g hideg vaj
Hozzávalók a töltelékhez:
5 tojássárgája (M)
3 tojás fehérje (M)
1 evőkanál kukoricakeményítő
5 evőkanál tejszínhab
100 g porcukor
5-6 csepp LECKER'S bio citromolaj
1 teáskanál LECKER'S bio citromhéj
A habcsók hozzávalói:
3 tojás fehérje (M)
100 g porcukor
1 tk víz
Ízlés szerint szezonális gyümölcs a díszítéshez.
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit a hideg vajjal gyorsan összegyúrjuk, golyót formázunk, fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük. Nyújtsa ki a tésztát, és helyezze a kivajazott rugós formába, a szélét felfelé húzva.
2. 200°C-os sütőben 10 percig elősütjük. Sütés után hagyja teljesen kihűlni az alapot.
3. A töltelékhez a tojássárgákat a keményítővel, a tejszínnel és az 50 g porcukorral vízfürdőben habosra verjük. Keverjük hozzá a citromolajat és a héját, valamint a lime olajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a maradék porcukrot. A tojásfehérjét óvatosan a citromkrémhez keverjük. A masszát a tortalapra kenjük és 150°C-on kb 25-30 percig sütjük.
4. A habcsókhoz a tojásfehérjét a vízzel nagyon kemény habbá verjük, majd lassan belecsorgatjuk a porcukrot, elkeverjük. A keveréket a megsült töltelékre kenjük, amíg zavaros nem lesz, és rövid ideig 250 °C-on gratináljuk, amíg a habcsók barna csúcsokat nem kap. Hagyjuk kihűlni, majd szezonális gyümölccsel díszítjük és tálaljuk.