Menü

Lecker's Bio Teljes kiőrlésű száraz kovász 30g

Ár:
669 Ft (567 Ft + ÁFA)

Kenyér és zsemle készítéshez ajánljuk.

Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: 100% teljes kiőrlésű rozsliszt

Alaprecept kb.1200g rozskenyérhez: 500g rozsliszt, 250g búzaliszt, 1 tasak szárított kovász, 2 tasak száraz élesztő, ½ Ek. nyers nádcukor, 650 ml langyos víz, 20g só

Elkészítési javaslat: Az összetevőket a víz és a só kivételével elkeverjük, hozzáadjuk a langyos vizet és jól átgyúrjuk. A tésztát lefedjük és kb. 20 percig pihentetjük, majd hozzáadjuk a sót. Még egyszer átgyúrjuk és további 30 percig állni hagyjuk. A tésztát egy kilisztezett formába helyezzük és 30-40 percig harmadszor is kelni hagyjuk. Ha a tészta  kb. a kétszeresére nőtt, egyből az előmelegített sütőbe tesszük és kb.190 fokon légkeverős sütőben vagy 220 fokon felső- alsó hőfokú sütőben kb. 50 percig sütjük.

Javaslat: Helyezzünk egy tűzálló tálban vizet a sütő aljára.

Várható szállítás: 2024. április 01.
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2022. 04. 04.

Ezek is érdekelhetnek

Markset norvég lelkész a hazájában és Németországban rendkívül népszerű Wunderbrød kenyérreceptjét a norvég síelők sebességének és állóképességének javítását megcélozva fejlesztette ki. Élesztő, liszt és hozzáadott cukor nélkül, vegán fehérjével készült. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Omega-3 zsírsavban és rostokban. E vitamint, B1 vitamint, B6  vitamint, folsavat, káliumot, kálciumot, vasat, cinket tartalmaz, gazdag foszforban,magnéziumban,rézben és mangánban. Többféleképpen elkészíthető: 20-180 perc dagasztást követően 70-80 perc sütést igényel.

Összetevők ellenőrzött biogazdaságból  :  teljes kiőrlésű gluténmentes zabpehely, tökmag, napraforgómag, aprított lenmag, szezám, lenmag, chia mag  (Salvia hispanica ), teljes kiőrlésű kölespehely, őrölt útifűmaghéj, tengeri só

Tápérték/100g (100g sült kenyér tartalma az elkészítés után) Energia:1189kJ/286 kcal, Zsír: 17 g, ebből telített zsísav: 2,4 g, Szénhidrát: 17 g , ebből cukor: 0,5 g, Élelmi rost: 8,1 g , Fehérje: 12 g, Só: 0,91 g, Kalcium : 139,8 mg ( 17% NRV), Vas: 3  mg (21% NRV*), Folsav: 46,8 µg (23% NRV), Kálium:315 mg (16%NRV), Réz: ,59 mg(59% NRV), Magnézium: 140 mg (37% NRV), Mangán: 1,59 mg (80% NRV), Foszfor: 316 mg (45% NRV), Vitamin B1 (Thiamin): 0,16 mg (16% NRV), Vitamin B6: 0,32 mg (23%NRV), Vitamin E: 3,37 mg (28% NRV), Cink: 2,23 mg (22% NRV), Linolénsav (Omgega-3 zsírsav): 2,95g

NRV = Referenciamennyiségek a vitaminok és ásványianyagok napi beviteléhez

2.929 Ft

Bio gluténmentes pizza keverék

5 perc elkészítés + 20 perc sütés, a  mennyiség egy tepsihez, két sütőformához vagy 10-12 mini-pizzához elegendő

Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: teljes rizsliszt, kukoricakeményítő, rizsliszt, sütőpor (kelesztő: nátriumhidrogén karbonát,savanyító: monokálium tartrát, kukoricakeményítő) útifűmaghéj liszt, rizsszirup por, quinoa-kovász por ( quinoa liszt, rizsliszt, indító kultúrák), tengeri só, nyersnádcukor, élesztő, nyomokban tartalmazhat csillagfürtöt.

Alap recept: Tesztát elkészítjük, paradicsompürével bekenjük, ráteszünk friss paradicsom szeleteket (500g)  és Mozarella sajt szeleteket (350g). Tengeri sóval, borssal és friss bazsalikom levelekkel fűszerezzük és olivaolajjal meghintjük.

5 / 5 csillag!
(1)
1.870 Ft

A csomag 500g búzaliszthez elegendő. Egy fél kocka friss élesztővel egyenértékű. 

Összetevők ellenőrzött biogazdaságból:m100% élesztő 

Elkészítés: Liszttel jól elvegyítjük (nem közvetlen a folyadékban feloldani) és recept szerint tovább feldolgozzuk. A kész tésztát meleg helyen kelni hagyjuk. Minél hosszabb a kelesztés ideje annál jobb az eredmény.

 

5 / 5 csillag!
(1)
499 Ft

Keresés