Menü

Levendula-uzsonna a teraszon

Levendula-uzsonna a teraszon

Úgy érzem, a levendula soha véget nem érő reneszánszát éli. Ez a kedves formájú és színű, illatos, ehető virág minden megjelenési formájában stresszoldó és nyugtató. A levendulából készült olaj, szörp vagy méz az egyik legnagyobb kedvencem.

Mikor használom?

Amikor le akarom lassítani a világot magam körül. Nyugalmas, bensőséges, bizalmas hangulatot varázsolok vele azok számára, akik körülöttem élnek vagy vendégségbe jönnek hozzám. Nehezen meghatározható illata, színe, íze egyeseknek itáliai, míg másoknak francia hangulatot sugall. Érdekes!

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy tálcára készítem a tisztított vízből és a szénsavas ásványvízből készített két kancsó Höllinger bio Levendula virág szörpöt.
  2. Üvegtálkákba joghurthalmocskákat kanalazok, amelyeket kevés szörppel locsolok meg. Rámorzsolok és ráhintek kevés levendulavirágot is. Épp csak az esztétika és az élvezet kedvéért.
  3. Ha fokozni akarom az élvezetet, tálkákba fagylalt halmocskákat is púpozok, és ezekre is öntök a szörpből. Vaníliával, citrommal, csokival… és… nem jut eszembe egyetlen olyan fagylalt sem, amit ne szeretnék egy könnyű levendula öntettel vagy sziruppal.
  4. Gyönyörűen tálalható. Ez az uzsonna felér egy könnyű utazással. Ha egy elcsigázott nap után levendulás képviselőfánkot is készítek mellé, az már maga a mennyország.

Gasztro-tipp!

Nyáron többféle ehető virágot, levelet is teszek a levendulaszörp kancsójába. Izgalmasan fest! Épp ilyen izgalmasak az ehető virággal készített szendvicsek is. Figyelem! Allergiára hajlamosak először kezdjék a Höllinger bio Levendula virág szörppel. A feldolgozott, higított, természetes ital kockázatmentes élvezetet kínál.

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek