Bauckhof Bio Gyors sajttorta keverék - gluténmentes 485g
Vaj, tojás és krémsajt hozzáadásával ezzel a keverékkel egy 24cm-es köralakú bio és gluténmetes sajttortát tudsz profi módon elkészíteni otthon. Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: Teljes kiőrlésű gluténmentes zabpehely 47%, nyers nádcukor, kukoricakeményítő, fahéj Hozzávalók tojással és krémsajttal: 125g vaj, 4 tojás, 750g krémsajt, fél citrom leve Hozzávalók vegán módra: Hozzávalók: 125g margarin, 750g natúr vagy vaníliás szója-joghurt, fél citrom leve. Tápérték/100g: Energia 1617kJ/382kcal, Zsír 3,1g, ebből telített zsírsav 0,5g, Szénhidrát 80g, ebből cukor 46g, Élelmi rost 4,6g, Fehérje 6,2g, Só <0,01g
|
|
Várható szállítás: | 2024. november 25. |
Átlagos értékelés: | (1) |
Leírás és Paraméterek
Elkészítés:
1.Az alap elkészítése:
A vajat vagy margarint összekeverjük a zabpehely keverékkel, majd egy kis ideig pihentetjük. A zabpelyhes masszát belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű tortaformába úgy, hogy kb. 2 cm-es pereme képződjön. Morzsolódhat, de ez nem baj, hiszen a pelyhek sütéskor megszilárdulnak majd. Tipp: hidegvízbe mártott evőkanállal könnyebben le lehet nyomkodni és formázni az alapot.
2. A töltelék elkészítése:
A tojást, sajtkrémet, a citromlét és az alapkeveréket robotgéppel rövid ideig magas fokozaton kikeverjük. A tojásokat nem szükséges különválasztani.
Vegán sajttorta elkészítése esetén keverjük össze a szója joghurtot a citromlével és az alapkeverékkel.
3. Sütés:
A krémet egyenletesen kenjük el a tésztán, majd a 200°C-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük a sütő alsóbb szintjén, így nem fog megégni a torta felső rétege. Vegán torta esetén csak a kihűlése után lesz vágható állapotban.