Serpenyős újburgonyás-tárkonyos csirke
Serpenyős újburgonyás-tárkonyos csirke
Az újkrumpli frissen sütve, kicsit megsózva magában is tökéletes. Mondjuk egy kovászos uborkával talán még jobb, de ha az ember egészen véletlenül vendégeket hív, vagy csak simán szeretne kitenni magáért, egy ilyen recepttel könnyen bezsebelheti az elismerő szavakat.
Hozzávalók 4 főre:
6 egész csirkecomb, megmosva, szétszedve alsó-felső részre
2 db hámozott, felkockázott mogyoróhagyma
olaj
30 dkg megtisztított, felezett újburgonya
150 ml tejszín
200 ml csirkehúsleves
2 evőkanál mustár
kis csokor friss tárkony
só, bors
Elkészítés:
1.) Önts egy kis olajat (vagy zsírt) a serpenyőbe, helyezd rá a csirkecombokat és fedő alatt süsd aranybarnára a bőrét.
2.) Fordítsd át a combokat, add hozzá a hagymát és pirítsd pár percig.
3.) Add hozzá a burgonyát, a tejszínt, a csirkealaplevet, ízesítsd sóval és kis borssal. Add hozzá a mustárt és a tárkony felét és fedő alatt főzd 40 percig, amig a csirke meg nem puhul.
4.) Tálaláskor szórd meg friss tárkonnyal.