A Byodo Spaghetti, semola a legjobb olasz bio durumbúzából készül, tojás nélkül. Szép sárga színét, finom ízét, rugalmas állapotát és formáját a főzés után is megtartja. Javasolt főzési idő 10-11 perc. A kegkülönfélébb spagetti ételek készítéséhez ajánljuk.
Összetevők ellenőrzött biogazdalkodásból: 100% durumgríz
Tápérték /100g:
Energia: 1489kj/351kcal, Zsír: 1,5g, ebből telített zsírsav 0,4g Szénhidrát: 72,1g, ebből cukor 4,3g, Fehérje: 11g, Só: 0g
A Byodo Spaghettini, semola a legjobb olasz bio durumbúzából készül, tojás nélkül. Szép sárga színét, finom ízét, rugalmas állapotát és formáját a főzés után is megtartja. Javasolt főzési idő 5-6 perc.
Összetevők ellenőrzött biogazdalkodásból: 100% durumgríz
Tápérték /100 g:
Energia: 1489 kJ/351 kcal, Zsír: 1,5g, telített zsírsavak: 0,4g, Szénhidrát: 72,1g, ebből cukor: 4,3 g, Fehérje: 11g, Só: 0 g
Durum tészta, tojás nélkül. Javasolt főzési idő: 10-11 perc. A Byodo durum tészták megfelelnek mindenben, annak, ami egy minőségi tésztától elvárható: szép sárga színű, finom ízű, rugalmas állagú és formáját a főzés után is megtartja. Kulcsfontosságú hogy az elkészítéséhez különböző, minőségi olasz durum fajtákat használnak, mind pl a “Kronos”, amitől lehet ‘al dente’-nek is főzni.
Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: 100% durumgríz
A Bio Penne, semola öt különböző olasz durumbúza ideális keverékéből készül, tojás felhasználása nélkül. Színét, alakját, finom ízét a főzés után is megtartja. Klasszikus penne ételek, mint például a "Penne all Arrabiata" készítéséhez ajánljuk. Főzési idő 10-11 perc.
Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: 100% durumgríz
Tápérték /100g: Energia: 1489kj/351kcal, Zsír: 1,5g, ebből telített zsírsav 0,4g, Szénhidrát: 72,1g, ebből cukor 4,3g, Fehérje: 11g, Só: 0
A Byodo Penne gluténmentes bio rízsből, kukoricából és csicseriborsóból készül. Fehérjékben és rostokban igen gazdag. Sokféle tésztaételt készíthetünk belőle, akár gyümölcsös vagy krémes mártással. Főzési idő: 9-10 perc.
Összetevők 100% ellenőrzött biogazdálkodásból: rizsliszt 40%, kukoricaliszt 40%, csicseriborsóliszt 20%
Tápérték/100g: Energia 1448kJ/346kcal, Zsír 1,3g, ebből telített zsírsav 0,3g, Szénhidrát 71g, ebből cukor 2,2g, Fehérje 10g, Élelmi rostok 6,0g, Só 0,04g
A Byodo Cannelloni, semola tészta különböző fajta kiváló minőségű olasz durumbúzadarából, tojás nélkül. A szép sárga színű, csőalakú tészta előfőzést nem igényel. Sütőben készíthetünk ricotta spenótos, finom sajttal megszórt paradicsomos vagy lazacos ételt.
Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: 100% Durumgríz
Tápérték /100 g: Energia: 1489 kJ/351 kcal, Zsír: 1,5g, ebből telített zsírsav: 0,4g, Szénhidrát: 72,1g, ebből cukor: 4,3g, Fehérje: 11g, Só: 0g
A Byodo Lasagne semola tésztából tipikus bolognai specialitások készíthetők. A sütőben a lasagne rétegeket ízesíthetjük raguval, besámel mártással és parmezánnal. A hagyományosan hengerelt lasagne tésztát nem kell előfőzni. Durumtészta az ínyencek ajánlásával.
Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: 100% Durumgríz
Tápérték /100g, Energia 1515 kJ/357 kcal, Zsír 1,7g, ebből telített zsírsav 0,4g, Szénhidrát 73g, ebből cukor 2,1g, Fehérje 12g, Só 0g
A Byodo gluténmentes kukorica, rízs lasagna leveleit hagyományosan hengerlik és lassan szárítják. Akár finom bio zöldségekkel, akár klasszikus raguval vagy besámel mártással készítjük, finom kukorica ízét és szép sárga színét megtartja. Előfőzést nem igényel.
Bio tészta Lasagne, (kukorica-rizs). Gluténmentes, előfőzést nem igényel.
Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: kukoricaliszt 55% rizsliszt 45% Nyomokban szóját tartalmazhat.
Tápanyag/100g: Energia 1479kJ/349kcal, Zsír 1,1g, ebből telített zsírsav 0,2g, Szénhidrát 77g, ebből cukor 0,3g, Fehérje 6,7g, Só 0,01g
A Byodo Lasagne teljes kiőrlésű olasz durumbúzából hagyományos hengerléssel készül. Előfőzés nélkül készíthetünk belőle ízletes húsos és zöldséges ételeket. Tökéletes "al dente" minőség.
Összetevő ellenőrzött biogazdálkodásból: teljes kiőrlésű durumgríz
Tápanyag/100g: Eenergia 1460kJ/345kcal, Zsír 2,5g, ebből telített zsírsav 0,5g, Szénhidrát 65g, ebből cukor 3,4g, Fehérje 12g, Só 0g
A tészta szerelmeseinek ajánljuk ezt az olasz tojás nélküli durumbúzából készült színes spiráltészta különlegességet. Gyönyörű színeit a bio paradicsom és a spenót adják. Paradicsomos, sonkás, húsos ételek készíthetők belőle, sajtos ízesítéssel. Főzési idő: 10-11 perc.
Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: Durumgríz, Paradicsompor, Spenótpor
Tápérték/100 g: Energia: 1529 kJ/361 kcal, Zsír: 1,6g, ebből telített zsírsavak: 0,4 g, Szénhidrát: 73,0 g, ebből cukor: 3,6 g, Fehérje: 11,7 g, Só: 0,0 g
A Byodo Fusilli teljes kiőrlésű rízs és teff lisztet tartalmaz, gluténmentes, magas rosttartalmú és enyhén mogyoró ízű. A szép aranybarna színű és spirál alakú tészta sokoldalúan felhasználható pestók, sajt öntetek mellé vagy saláták készítéséhez. Főzési idő 9-10 perc.
Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: teljes kiőrlésű rizsliszt 95%, teffliszt 5%
Tápanyag/100g: Energia 1486kJ/355kcal, Zsír 4,3g ebből telített zsírsav 0,8g, Szénhidrát 66g ebből cukor 1,8g, Fehérje 9,0g, Élelmi rostok 8,0g, Só 0,04g
A Byodo Tagliatelle a legfinomabb durumbúzából készült olasz tészta különlegesség. Zöld színét a benne lévő bio spenóttól kapja. Tonhalas vagy borjú húsos étel készíthető belőle, izesíhetjük sóval, borssal, paradicsommal, fehérborral. Főzési idő: 5-6 perc.
Durumtészta, főzési idő: 5-6 perc. A Byodo durum tészták megfelelnek mindenben annak, ami egy minőségi tésztától elvárható: szép zöld színű, finom ízű, rugalmas állagú és formáját a főzés után is megtartja.
Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból : Durumbúza, Spenót por (2%)
Tápérték /100g: Energia: 1529kJ/361kcal, Zsír: 1,6g ebből telített zsírsavak: 0,4g, Szénhidrát: 73,0g ebből cukor 3,6g, Fehérje: 11,7g, Só: <0,1g
Csodálatosan finom leves főzhető a Byodo szemola színes betűtésztából. Gyönyörű színeit a bio spenót és paradicsom adják. Gyerekjáték a levesfőzés és az ABC felfedezése a színes betűtésztával. Főzési idő 6-7 perc.
Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: Durumbúza, Paradicsompor, Spenótpor*
Tápérték/100g: Energia 1529kJ/361kcal, Zsír 1,6g, ebből telített zsírsav 0,4g, Szénhidrát 73g, ebből cukor 3,6g, Fehérje 11,7g, Só 0,0g
A gluténmentes Volanti tésztát speciális "repülő csészealj" formája és intenzív piros színe teszi különlegessé. A bio vörös lencse növényi proteinben és rostokban gazdag. Ízletes sajtmártásokkal, de jól harmonizál a klasszikus pesto- és könnyű paradicsomszószokkal is. Főzési idő: 5-6 perc.
Összetevők 100% ellenőrzött biogazdálkodásból: vöröslencse liszt
Tápérték/100g: Energia 1453kJ/347kcal, Zsír 3,0g, ebből telített zsírsav 0,5g, Szénhidrát 53g, ebből cukor 1,5g, Fehérje 23g, Élelmi rostok 9,0g, Só 0,08g.
A Byodo Volanti tészta a legkiválóbb olasz tönkebúzából készül (kétmagos búza) durum tészta, tojás nélkül. Javasolt főzési idő: 10-11 perc. Az Emmer (Triticum dicoccum) egy értékes ősi gabonafajta, ami biztosítja a faj sokszínűségét a biogazdálkodásokban. Kifejezetten jól terem Olaszországban, ahol sikerült egy finom ízű, rugalmas állagú tésztát készíteni belőle. A titkot a durum használata jelenti a liszt helyett, amitől szintén lehet ‘al dente’-nek főzni. A nálunk hagyományosan használt friss forrásvíz és a lassú szárítási idő garantálja a megszokott Byodo minőséget.
Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: nyári tönkölybúza durum gríz
Tápérték/100g: Energia: 1485kJ/350kcal, Zsír 1,8g, Szénhidrát 70,2g, Fehérje 11,6g
A Byodo durum tészták mindenben megfelelnek annak, ami egy minőségi tésztától elvárható. A Filini levestészta öt különböző olasz durumbúza ideális keverékéből készül, tojás felhasználása nélkül. Színét, alakját, ízét a főzés után is megtartja. A vékony tészta szálacskákat ajánljuk finom levesekbe, bármely korosztály számára. Főzési idő 5-6 perc.
Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: 100% durumgríz
Tápérték /100 g, Energia 1489kJ/351kcal, Zsír 1,5g, ebből telített zsírsavak 0,4g, Szénhidrát 72,1g ebből cukor 4,3g, Fehérje 11g
Ez a termék gluténmentes, a termékek minden egyes tételét laboratóriumunkban elemezzük közvetlenül a gyártás után. Minden gluténmentes terméket a német Celiac Society-ben regisztráltak.
Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: csicseriborsó dara, csicseriborsóliszt, paprikadarabok 6,0%, só, rizsliszt, kömény, chilipor , 0,8%, koriander, fokhagymapor, pasztinák, hagyma, olívaolaj, sárgarépa, kurkuma. ellenőrzött biogazdaságból
Elkészítési javaslat: A csomag tartalmát 200ml forrásban lévő vízzel elkeverjük és kb. 15 percig hagyjuk dagadni.A masszát még egyszer jól összekeverjük, nedves kézzel evőkanál méretű fasírozottakat formázunk belőle és forró olajban mindkét oldalát arany-barnára sütjük. Egy doboz tartalma körülbelül 16 falafel golyó elkészítéséhez elegendő.
Tápérték/100g: Energia 1382kJ/329kcal, Zsír 5,8g, ebből telített zsírsavak, 1,0g, Szénhidrát 42g, ebből cukor 4,6g, Élelmi rost 16g, Fehérje 17g, Só 4,0g
Keleti Bio gluténmentes falafel keverék
Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: csicseriborsódara 93%, tengeri só, hagymadara, petrezselyem, koriander, római kömény, fekete bors, fokhagymapor, nyomokban tartalmazhat mandulát, csonthéjasokat, zellert, szezámot, szóját, és tejet!
Elkészítési javaslat főfogásként 3 főre: A Falafel-keveréket 300ml forró vízzel keverjük össze és 10 percet hagyjuk dagadni. Majd forró olajban 1evőkanálnyi arany barna tallérokat süssünk. Tipp: Nagyon finom joghurt szósszal vagy fűszeres túróval.
Kizárólag növényi alapanyagokból, de búza nélkül készült. A csomag tartalmát 300ml forrásban lévő vízbe öntjük és kb. 15 percig hagyjuk dagadni. Nedves kézzel evőkanál méretű fasírozottakat formázunk belőle és forró zsírban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Könnyen emészthető.
Összetevők ellenőrzött biogazdaságból : pirított árpadara, pirított árpaliszt, zabpehely, szárított zöldség darabkák 11% (póréhagyma, sárgarépa, hagyma), zabkorpa, ásványi só, petrezselyem, burgonyakeményítő, élesztőkivonat, fűszerek (kurkuma, bors, szerecsendió-virág lestyán), nyomokban tartalmazhat glutént, csonthéjasokat és szezámot..
Tápérték/100g: Energia 1433kJ/340kcal, Zsír 3,4g, ebből telített zsírsavak 0,6g, Szénhidrát. 59g, ebből cukor 5,4g Élelmi rost 12g, Fehérje 12g, Só 3,3g
Bio gluténmentes pizza keverék
5 perc elkészítés + 20 perc sütés, a mennyiség egy tepsihez, két sütőformához vagy 10-12 mini-pizzához elegendő
Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: teljes rizsliszt, kukoricakeményítő, rizsliszt, sütőpor (kelesztő: nátriumhidrogén karbonát,savanyító: monokálium tartrát, kukoricakeményítő) útifűmaghéj liszt, rizsszirup por, quinoa-kovász por ( quinoa liszt, rizsliszt, indító kultúrák), tengeri só, nyersnádcukor, élesztő, nyomokban tartalmazhat csillagfürtöt.
Alap recept: Tesztát elkészítjük, paradicsompürével bekenjük, ráteszünk friss paradicsom szeleteket (500g) és Mozarella sajt szeleteket (350g). Tengeri sóval, borssal és friss bazsalikom levelekkel fűszerezzük és olivaolajjal meghintjük.
Bauck Hof bio panírmorzsa
Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: kukoricadara 99%, tengeri só
- Gyors panír: A húst, halat vagy a blansírozott zöldségeket sózzuk, borsozzuk. Egy felvert tojásba és utána a panír lisztbe forgatjuk.
- Vegán panír: A tofut vagy a blansírozott zöldséget szendvicskrémmel vagy mustárral megkenjük és panír lisztbe forgatjuk.
- Egzotikus panír: 75g panír lisztet 4 evőkanál kókuszpehellyel és 2 teáskanál curry porral összekeverünk. Jól passzol csirkéhez, zöldséghez és tofuhoz.
- Rakott ételekhez: 75g panírt 75g reszelt sajttal összekeverni. Az étel tetejére szórni, a sütőben ráolvasztani
Tápérték/100 g: Energia 1584kJ/373kcal, Zsír 1,0g, ebből telített zsírsavak 0,2g, Szénhidrát 83g, ebből cukor 0,5g, Élelmi rost 3,1g, Fehérje 6,6g, Só 0,43g
Bio burgonyakeményítő, gluténmentes termék. A burgonyalisztet hideg folyadékkal egy pohárban összekeverni, és folyamatosan hozzáönteni a forrásban lévő folyadékhoz
Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: 100% burgonyakeményítő
Elkészítési javaslat: Bauckhof burgonya lisztet hideg folyadékkal egy pohárban összekeverni, és folyamatosan hozzáönteni a forrásban lévő folyadékhoz. Újra felforralni. 1 liter folyadékhoz javasoljuk: krémekhez 60g, szószokhoz és levesekhez 40g. (egy csapott ek=10g)
Tápérték 100g: Energia 1386kJ/326kcal, Zsír <0,3g, ebből telített zsírsavak, Szénhidrát 82g, ebből cukor <0,5g, Élemi rost <1,0g, Fehérje <0,5g, Só <0,03g
Gluténmenetes bio ételsűrítő.Teljesen növényi eredetű, semleges ízű és az ételt finomra sűríti. Világos és sötét szószokhoz, sajt-, paradicsom-, fűszeres- és gomba-szószhoz, klasszikus mártásokhoz, krémlevesekhez (spárga, brokkoli), tésztaszószokhoz, krumpli ételekhez, bechamel mártáshoz ajánlott.
Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: teljes kiörlésű rizsliszt, tápiókakeményítő, kukoricakeményítő
Elkészítési javaslat: ¼ liter folyadékot (víz, leves, tej, sült hús szaft ,zöldségleves, stb.) felforralunk. Közben 1 púpozott ek. ételsűrítőt 2 ek hideg vízzel egy pohárban kikevernünk. Amint felforrt a ¼ liter folyadék, a kikevert ételsűrítőt hozzáadjuk, és jól összekeverjük. Újra felforraljuk.
Tápérték 100g: Energia 1487kJ/350kcal, Zsír 1,6g, ebből telített zsírsavak 0,4g, Szénhidrát 77g, ebből cukor 0,5g, Élelmi rost 2,0g, Fehérje 5,6g, Só 0,02g
Vaj, tojás és krémsajt hozzáadásával ezzel a keverékkel egy 24cm-es köralakú bio és gluténmetes sajttortát tudsz profi módon elkészíteni otthon.
Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: Teljes kiőrlésű gluténmentes zabpehely 47%, nyers nádcukor, kukoricakeményítő, fahéj
Hozzávalók tojással és krémsajttal: 125g vaj, 4 tojás, 750g krémsajt, fél citrom leve
Hozzávalók vegán módra: Hozzávalók: 125g margarin, 750g natúr vagy vaníliás szója-joghurt, fél citrom leve.
Tápérték/100g: Energia 1617kJ/382kcal, Zsír 3,1g, ebből telített zsírsav 0,5g, Szénhidrát 80g, ebből cukor 46g, Élelmi rost 4,6g, Fehérje 6,2g, Só <0,01g
Gluténmentes, bio gyümölcsös sütemény keverék, tej és tojás nélkül is készíthető 5-10 perc, sütési idő kb. 25-35 perc.
Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: nyers nádcukor, rizsliszt, kukoricakeményítő, tápióka keményítősütőpor (kelesztő: nátriumhidrogén karbonát, sav: monokálium tartrát, kukoricakeményítő), Bourbon-vanília, tengeri só
Demeter minősítésű tönkölybúza alapú gyors citromtorta sütőkeverék. Előkészítés 5-10 perc alatt, sütési idő kb. 60 perc. Tej és tojás érzékenyek számára is ajánlott, ha a tésztát tej, vaj és tojás helyett margarinnal és vízzel készítjük el.
Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: tönkölyliszt 630** 59%, nyers nádcukor**, kukoricakeményítő*, sütőpor (térfogatnövelő: szódabikarbóna, savanyító: monokálium-tartarát, kukoricakeményítő*), pirított tönkölyliszt** 0,5%, árpamaláta liszt**, tengeri só.
Tápérték/100 g: Energia 1512kJ/356kcal, Zsír 0,8g, ebből telített zsírsavak 0,1g, Szénhidrát 78g, ebből cukor 30g, Élelmi rost 2,4g, Fehérje 7,5g, Só 0,85g
Bio gluténmentes Brownie süteménykeverék csokidarabokkal.
Szerintünk a világ legfinomabb brownie-ja.
Elkészítési idő 5 perc, sütési idő kb. 25 perc.
Vegán módon is elkészíthető.
Összetevők: cukor*, kukoricaliszt*, teljes kiőrlésű rizsliszt*, csokoládécsepp* 15% (nyers nádcukor*, kakaómassza*, kakaóvaj*, emulgálószer: napraforgóvirág lecitin*) kakaópor* 8%, sűrítőanyag: guargumi*, útifűmaghéjliszt*, kősó, vaníliapor*. *ellenőrzött biogazdaságból; Nyomokban tejet, szóját, mogyorót, mustárt, lupint és szezámot tartalmazhat.
Tápérték/100g:
Energia |
1669kJ/395kcal |
Zsír |
5,3g |
ebből telített zsírsav |
3,1g |
Szénhidrát |
81g |
ebből cukor |
54g |
Élelmi rost |
4,2g |
Fehérje |
4,0g |
Só |
0,17g |
Bio gluténmentes tejbegríz bourbon vaníliával. Dupla adag (2 x 65g), 2 x ½ liter tejjel vagy vízzel készíthető.
Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: teljes rizsliszt 68%, rizsgríz 10%, nyers nádcukor, Bourbon vanília 0,3%, tengeri só
Tápérték/100g: Energia 1590kJ/375kcal, Zsír 0,8g, ebből telített zsírsavak 0,3g Szénhidrát 85g, ebből cukor 22g, Élelmi rost 1,6g Fehérje 6,2g, Só 0,25g
A Grill és fondue mustár fűszeres, gyümölcsös ízét a benne található paprika, hagyma és paradicsompürének köszönheti. Salátaöntetekre, szendvicsek ízesítésére, fondue-höz, grillezéshez és raclette ételek készítéséhez ajánljuk. Gluténmentes, vegán.
A grill és fondue mustár gondosan válogatott összetevőkből készül. A grill- és fondue ételeken kívül kiemelkedően finomabbá teszi saláta szószokat.
Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: Mustár (víz, mustármag, alkoholból előállított ecet, tengeri só), Pirospaprika, Cukor, Hagyma, Paradicsomvelő, Fokhagymapor, Kurkuma
Tápanyag /100 ml: Energia 759kJ/181kcal, Zsír 6,2g, melyből telített zsírsav 0,2g, Szénhidrát 25g, melyből cukor 20g, Fehérje 3,4g, Só 2,9g
A Vegán majonéz krémes és finom ízvilágát a bio napraforgó és a dijoni mustár határozza meg. Használhatjuk burgerekhez, sült krumplihoz, de készíthetünk belőle mártogatóst, passzol nyers vagy grillezett zöldséges ételekhez. Nemcsak vegánoknak ajánljuk.
Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: Napraforgóolaj, Víz, Alkoholból előállított ecet, Nyers nádcukor, Napraforgó fehérje, Tengeri só, Dijoni mustár, víz, szűretlen ecet, barna mustármag, Kukoricakeményítő, Sűrítő anyag:guargumi por
Tápérték /100 ml: Energi: 1975 kJ / 479 kcal, Zsír 50g, ebből telített zsírsav 5,8g, Szénhidrát 5,5g, ebből Cukor 4,7g, Fehérje 1,7g, Só 1,7g
A krémes Aiolink 100%-ig a legkiválóbb természetes összetevőkből készült. Fűszeres íze igazi kényeztetést nyújt minden ínyencnek és mindazoknak, akik kedvelik a vegán ételeket. Jól illik a tapashoz, szendvicsekhez, vegaburgerekhez és grillezett zöldségekhez.
Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: Napraforgóolaj, Víz, Agave szirup, Extra szűz olívaolaj, Condimento Bianco-fehér balzsamecet (fehérborecet, sűrített szőlőmust) Brandy ecet, Mustár* ( víz, brandy ecet*, mustármag*, tengeri só), Zöldséglé* (kősó, kukoricakeményítő*, hagyma*, sárgarépa, fűszerek, gyógynövények), Kősó, Kukoricakeményítő, Fokhagyma (0,6%), Napraforgó fehérje, Sűrítőanyag: guargumi, Nyílgyökér, Curry nyomokban szezámot, zellert, dió-és mogyoróféléket tartalmazhat.
Tápérték /100 ml Energia: 1672kJ/406kcal, Zsír 42g, ebből telített Zsírsav 3,5g, Szénhidrát 4,6g, ebből Cukor 4,5g, Fehérje 1,4g, Só 1,4g
Köszönhetően a gondosan szárított paradicsomnak és bio chilinek, a pesto Arrabbiatát tüzes fűszeresség jellemez. Kiváló szószként tésztához, hús- és halételekhez vagy kenyérre kenve.
Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: Zöld olívabogyó sós lében, Napraforgóolaj, Napszárított paradicsomok, Víz, Piros chili* 7,5%, Extra szűz olívaolaj, Fokhagyma, Tengeri só, Cayenne bors*
Tápérték /100 ml: Energia:1224kJ/297kcal, Zsír:30g ebből telített zsírsavak:3,6g, Szénhidrát:4,8g, ebből cukor:3,6g, Fehérje:1,8g, Só:2,9g,
A bio fűszerek, a füstölt só és a paradicsom alap ad különleges ízt barbecue szószunknak. Húsok és sajtok grillezéséhez valamint pácoláshoz is kitűnő. A vegán csemegeszósz élesztő és gluténmentes.
Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: Víz, Nyers nádcukorParadicsompüré, Szellem ecet, Kukoricakeményítő, Kősó, Karamell cukorszirup, Bors , Fokhagyma, Mustármag, Füstölt só (só, füst), Fűszerek, Guargumi por sűrítőszerként
Allergének: Fruktóz (természetesen tartalmazza), Guargumi por, Kukoricamustár, Mustár, termékek Szacharóz (természetesen tartalmazza)krényben tartandó!
Tápérték /100 ml Energia 607kJ/143kcal, Fehérje 1,1g, Szénhidrát 33,1g, ebből cukor 30g, Zsír 0,1g
A paprika és paradicsom alaphoz a chili tüzes íze társul. A különleges fűszerek kedvelőinek ajánljuk grillezett húsok, halak és saláták ízesítéséhez. A vegán csemegeszósz élesztő és gluténmentes.
A chili-paprika szósz ideális foundue-höz, mártogatni, salátaszószt ízesíteni, valamint grillezett húsokhoz és halakhoz.
Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: paradicsomvelő egyszer sűrített 45%, nyers nádcukor, paprika 11%, paradicsom, alkoholból előállított ecet, hagyma, kukoricakeményítő, ásványi só, almaecet, chili 0,29%, sűrítő: guarmag liszt, fűszerek
Tápérték /100 ml: Energia 412kJ/97kcal, Zsír <0,5g, ebből telített zsírsav <0,1g, Szénhidrát 21g, ebből cukor 18g, Fehérje 1,7, Só 2,3g
Az ázsiai szószt gondosan válogatott bio alapanyagokből gyártották. A paprika, fokhagyma és chilli finom keveréke adja a szósz tipikus édes és enyhén csípős ízét. Ideális mártogatáshoz, salátaszószok ízesítéséhez, grillezett húsokhoz és halakhoz, fondue-höz. Vegán és gluténmentes
Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: Víz, Nyers nádcukor, Alkoholból előállított ecet, Paprika, Kukoricakeményítő, Étkezési só, Fokhagyma, Sűrítő: guarmagliszt, Chilli, Fűszerek, Paprika kivonat, Chilli kivonat*
Tápérték /100 ml: Energia 478kJ / 113kcal, Zsír <0,1g , telített zsírsav < 0,01g, Szénhidrát 26,5g, ebből cukor 23,2g, Fehérje 0,4g, Só 2,4 g
A Byodo krém duplán "gyümölcsös" és krémes ízét a finom olasz paradicsomtól és paprikától kapja. Mártások, levesek, pörköltek ízeítésére használhatjuk, de kenyérre kenve is kiváló csemege. Gluténmentes és vegán.
Bio paradicsom-paprika krém, duplán gyümölcsös, vegán.
Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: olasz paradicsom 50% (szárított massza 28-30%), pirospaprika (46%), napraforgóolaj, fokhagyma 1%, tengeri só
Tápérték /100 ml: Energia 379kj/90kcal, Zsír 2,7g, ebből telített zsírsav 0,4g, Szénhidrát 12g, ebből cukor 6,1g, Fehérje 3,0g, Só 1,2g
Grissini Classico
eredeti olasz bio-ropogtatnivaló 125g
Grissini Rustico
eredeti olasz bio-ropogtatnivaló szezámmal (2x50g) 100g
A különlegesen finom bio Csokis szelet az étcsokoládé enyhén keserű ízét vegyíti a vanília ízével. A friss, ropogós szelet gyorsan olvad a szájban. Ideális kávézáshoz, sportoláshoz vagy utazáshoz. 4 szelet, gluténmentes termék.
Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: puffasztott teljes rizs, étcsokoládé 50% (kakaómassza, nádcukor, kakaóvaj, vanília) fruktózt, tejfehérjét tartalmaz. Nyomokban szóját, tejterméket, laktózt tartalmazhat.
Tápérték /100g: Energia: 1907 kJ/456 kcal, Zsír: 19g ebből telített zsírsav:10,6g, Szénhidrát: 64,7g ebből cukor:22,4g, Fehérje: 6,6g, Só: 0,03g
Bio zabkeksz gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.
Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: teljes zabpehely 47%, nyers nádcukor, keményítetlen pálmazsír, teljes zab liszt 15%, glukóz szirup, kelesztő: nátrium hidrogén karbonát, tengeri só nyomokban tartalmazhat csonthéjásokat, zellert, szezámot, szóját, tojást és tejet. Glutént tartalmaz.
Bio vegán almás zabkeksz, Igazi különlegesség!
Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: teljes zabpehely 41%, nyers nádcukor, keményítetlen pálmazsír, teljes zabliszt 15%, almalékivonat 8%, almaliszt 5% (alma 97%, rizsliszt ), fahéj, kelesztő: nátrium hidrogénkarbonát, tengeri só, nyomokban tartalmazhat mandulát, csonthéjasokat, zellert, szezámot, szóját, tejet és tojást!
Autó-repülő formájú Bio kakaós tönkölybúza sütemény, mézzel édesítve.
Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: teljes tönkölybúzaliszt 56%, méz 17%, keményítetlen pálmazsír, rizsszirup, teljes zabliszt, kakaópor 2%, nátrium-hidrogénkarbonát, tengeri só, bourbon vanília, nyomokban tartalmazhat mandulát, csonthéjásokat, zellert, szezámot, szóját, tojást és tejtermékeket. Glutént tartalmaz.
A Holle Bio-Minis banán-narancs gyümölcsszeletek a kicsiknek étkezések között ideális rágcsálni való. Praktikus méretüknek köszönhetően még a kis kezek is könnyen megragadják. A teljes kiőrlésű tönköly ostya alapnak köszönhetően a gyerekeknek szánt mini gyümölcsszeleteket kellemes fogni - anélkül, hogy ragadna. 8 db egyenként csomagolt 12,5 g-os 12 hónapos kortól adható.
Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: banán szárított 25%, zabpehely, körtelé koncentrátum, almalé koncentrátum, burgonykeményítő, teljes kiőrlésű tönköly ostya (teljes kiőrlésű tönkölyliszt, burgonyakeményítő ) narancslé koncentrátum 4%, nyomkban tartalmazhat dióféléket (mogyorót nem ), szóját, tejet, szezámot.
Tápérték/ 100g: Energia: 1411kJ / 333 kcal, Zsír: 1,9 g ebből, telített zsírav: 0,4g, Szénhidrát: 72 g ebből cukor 38g, Élelmi rostok:3,8g, Fehérje: 5,2 g, Só: 0,10g, NA : 0,04
Gyümölcs ízű vegán gumicukor természetes összetevőkkel, finom édes ízű a fiataloknak és idősebbeknek.
Összetevők: Glükóz szirup*, nyers nádcukor, sűrítőanyag: pektin, sav: citromsav, savanyúságszabályozó: nátrium-tartarát, természetes aromák (citrom, eper, narancs, ribizli, alma), gyümölcslé koncentrátumok* (bodza*, alma*, eper*), kurkuma* és alga kivonat* (spirulina platensis), fényesítőanyag: karnauba viasz*
A bio Csokoládés pudingpor csodálatos intenzív ízű, krémes és vegán is elkészíthető. Naranccsal, mangószósszal, és tejszínhabbal is ízesíthetjük. Sütemények töltésére valamint öntetek készítésére kiválóan alkalmas. Gluténmentes.
Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: kukoricakeményítő, extra sovány kakaópor 22%, tengeri só, Bourbon-vanília kivonat
Tápérték /100g: Energia 1428kJ/341kcal, Zsír 2,7g ebből telített zsírsav 1,4g, Szénhidrát 69,6g, ebből cukor: 0,2g, Fehérje 5,4g, Só 0,4g
Elkészítési javaslat: 0,5 l tejből leveszünk 6 ek. tejet és jól elkeverjük vele a puding-port és 2 ek. cukrot. A maradék tejet felforraljuk. A tejet levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kikevert pudingport majd folyamatos kevergetés mellett még egyszer felfőzzük és végül tálkákba töltjük.
A Byodo Vaníliás pudingpor finoman krémes. Készíthetünk belőle vaníliás pudingot csokoládé öntettel, cseresznyével vagy erdei gyümölcsökkel. A Bourbon vaníliából készült pudingpor ideális sütemények sütéséhez és töltéséhez is. Gluténmentes.
Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: kukoricakeményítő, tengeri só, Bourbon-vanília kivonat
Tápérték /100g: Energia 1477kJ/352kcal, Zsír <0,5g ebből telített zsírsav < 0,1g, Szénhidrát 86,3g, ebből cukor: 0,1g, Fehérje < 0,5g, Só 0,6g
Elkészítési javaslat: 0,5 l tejből leveszünk 6 ek. tejet és jól elkeverjük vele a puding-port és 2 ek. cukrot. A maradék tejet felforraljuk. A tejet levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kikevert pudingport majd folyamatos kevergetés mellett még egyszer felfőzzük és végül tálkákba töltjük.
Alternatív növényi megoldás a zselésítéshez. Semleges ízű, tartósítószer mentes. A zselésítővel készíthetünk lekvárokat, zseléket, krémeket, tortát, kocsonyát valamint ízletes aszpikot.
Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: Agar Agar (vörös alga, hivatalos kód E406)
Adagolás: 1 tk. (kb.5 g) megfelel 6 zselatinlapnak és elegendő, 500g gyümölcshöz vagy 500ml folyadékhoz
Elkészítési javaslat: A csomag tartalmát hideg folyadékkal összekeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk. Utána állandó keverés mellett 2 percig forraljuk. A lábast lehúzzuk a tűzhelyről, röviden hűlni hagyjuk, majd a recept szerint dolgozunk vele tovább. Az Agar Agar vörös algából képződik és csak kb.40 fokra hűlve zselésedik!
Tipp: A zselésedési folyamat mindig megfordítható. A zselé bármikor felmelegíthető és újra szilárdítható. így az állaga változtatható, attól függően, hogy mennyi Agar-Agar port vagy folyadékot adunk utólag hozzá.
Fontos: a savanyú gyümölcsöket, mint a ribizli vagy a birsalma mindig „édes” gyümölcsökkel összekeverjük. Teljes citromlé nem zselésíthető.
Nyomokban tartalmazhat glutént.
A kölespehely édeskés, aromás ízű, süteményekhez, pitékhez, kekszekhez és kenyérhez egyaránt ajánljuk.
Összetevők ellenőrzött biodinamikus gazdaságból: teljes kiőrlésű kölespehely
Tápérték /100g: Energia 1530kJ/364kcal, Zsír 3,9g, ebből telített zsírsav 0,9g, Szénhidrát 69g, ebből cukor 1,6g, Fehérje 11g, Só 0,01g
Recept-tipp a Bauckhof konyhájából: Köleskása: 100g kölespehely, 500ml víz, 1 csipet só, 1 csipet fahéj, 1 csipet vanília, 100g tejszín, 1 evőkanál méz
A zacskó tartalmat keverje hozzá a forrásban lévő vízhez. Hagyja lefedve hűlni 10 percet. Keverje hozzá a tejszínt, sót, fahéjat, vaníliát és édesítse mézzel. A kása lazább lesz, ha felvert tejszínt adunk hozzá. A kása friss gyümölcsökkel a legfinomabb.
Bio tönköly müzli bogyós gyümölcsös [425g] - gluténtartalmú, hozzáadott cukor nélkül
Akik vegánként élnek, az életük minden területén arra törekednek, hogy ne vásároljanak vagy használjanak olyan termékeket és szolgáltatásokat, amelyekhez állatokat használtak ki és öltek meg.
A világ legnagyobb dietetikai szervezete szerint a növényi étrend minden életkorban, minden ember számára alkalmas és tápanyagokban megfelelő.
Sokan keverik a vegetáriánus és a vegán kifejezéseket, bár mindkettőnek a lényege, hogy követői nem fogyasztanak húst. A vegetáriánus táplálkozásnak különböző változatait különböztetjük meg aszerint, hogy a növényi étrend mellett milyen állati eredetű alapanyag kerül bele az elfogyasztott ételekbe. Az ovo-lakto-vegetáriánus tojást és tejterméket fogyaszt, míg a laktovegetáriánus tojást nem, de tejterméket eszik.
A kutatások szerint a veganizmusnak sok egészségügyi előnye lehet, ha megfelelően összeállított ételekből áll. Azoknak, akik életük nagy részében húsban és tejtermékben gazdag étrendet folytattak, a vegán étkezés jelentős pozitív változásokat eredményezhet a szervezetben – írja az Independent.
AZ ELSŐ DOLOG, AMIT A VEGÁN DIÉTÁBA BELEKEZDŐ ÉSZREVEHET, AZ AZ, HOGY TÖBB LESZ AZ ENERGIÁJA ÉTKEZÉSEK UTÁN, ÉS KÉT ÉTKEZÉS KÖZÖTT IS.
Amikor a húst leváltja zöldségekre, gyümölcsökre, magas rosttartalmú gabonákra és olajos magvakra, hozzásegíti a szervezetét az állandó, magas energiaszint megtartására. Ezek az ételek ugyanis növelik a szervezet vitamin-, ásványianyag- és rosttartalmát, és elősegítik az egyenletes energiaszint fenntartását. Nem úgy, mint az állati eredetű ételek fogyasztása után, amikor általában az energiaszint csökkenését, fáradtságot és bágyadtságot érzünk.
Mi történik hetekkel a váltás után?
Valószínűleg a bélműködés megváltozása lesz az első, amit tapasztalunk a vegán étrendre való átállás után:
VAGY SZABÁLYOSABBÁ ÉS EGÉSZSÉGESEBBÉ VÁLIK, DE AZ ÁTÁLLÁS IDŐSZAKÁBAN INKÁBB JELLEMZŐ, HOGY PUFFADÁSSAL KELL MEGKÜZDENÜNK.
Ez a vegán étrend magasabb rosttartalmának és a megfelelő szénhidrátok egyidejű növekedésének köszönhető, illetve annak, hogy a bélflórának idő kell, mire megszokja az új étrendet, és átalakul – eddig állati fehérjében gazdag táplálékot kellett feldolgozni, ezután pedig növényit.
Pár hét alatt a kellemetlen tünetek elmúlnak, és pozitív változások indulnak meg az emésztőcsatornában. Főleg akkor, ha a
VEGÁN ÉTREND NEM FELDOLGOZOTT ÉLELMISZEREKBŐL ÉS FINOMÍTOTT SZÉNHIDRÁTOKBÓL,
így például hozzáadott cukorból és fehérlisztből készült kenyérből, hanem teljes értékű gabonákból, hüvelyesekből, gyümölcsökből, barna rizsből, főtt és nyers zölldségekből áll.
Egy kiegyensúlyozott, feldolgozott élelmiszereket nem tartalmazó vegán étrend néhány hónapon belül hatással lehet a fogyásra, a szív és az érrendszer egészségére, így segítheti a szívbetegség és a stroke megelőzését, valamint a cukorbetegség kockázatának csökkentését.
Arra viszont figyelnünk kell, hogy az olyan tápanyagok, mint például
A D-VITAMIN, A VAS, A CINK VAGY A KÁLCIUM MÉRTÉKE CSÖKKENHET A SZERVEZETBEN.
A hiánybetegségek megelőzésére fontos a fenti vitamin és nyomelemek természetes vagy étrendkiegészítővel való pótlása. A kalciumban gazdag zöldség a mák, a kelkáposzta és a brokkoli.
Szintén fontos, hogy az étrend jól megtervezett és kiegyensúlyozott legyen. Az emberi szervezet az emésztéskor az elfogyasztott fehérjéket – legyen az állati vagy növényi eredetű – aminosavakra bontja le, majd ezekből építi fel a sajátjait.
A szervezet kilenc aminosavat nem képes előállítani – ezeket nevezzük esszenciális aminosavaknak –, ezeket a táplálékkal kell bejuttatni. Az állati fehérjék mind a kilencet tartalmazzák, ám a növények nem, viszont
MEGFELELŐEN ÖSSZEÁLLÍTOTT ÉTRENDDEL KÖNNYEDÉN FELTÖLTHETJÜK AMINOSAVAKKAL A SZERVEZETÜNKET.
A legtöbb fehérjét a hüvelyesek, olajos magvak és gabonafélék tartalmazzák, ám mindegyik másfélét. Ha kombináljuk őket, akkor megfelelő fehérjét tudunk bevinni az étkezések alkalmával. Még az sem feltétlenül szükséges, hogy minden étkezésnél megtörténjen a komplettálás, elég ha a napi elfogyasztott ételekben összesen benne van.
A komplett fehérjék mellett nagyon fontos a B12-vitamin bevitele.
TERMÉSZETES FORMÁBAN EGYETLEN NÖVÉNYI EREDETŰ ÉLELMISZER SEM TARTALMAZZA,
ezért étrendkiegészítőként kell a vegán étrendbe illeszteni. A B12-vitamin nélkülözhetetlen a vér és az idegsejtek egészséges működéséhez, hiányának tünetei közé tartozik a légszomj, kimerültség, rossz memória, bizsergés a kezekben és a lábakban.
A vegán étrend gondos, alapos kialakítása kulcsfontosságú; a jól kiegyensúlyozott vegán étrend hosszú távon is egészségügyi előnyökkel jár.
A vegán étrenddel nem csak magadnak teszel jót, hanem a bolygóknak is! Megfelelő ételekkel, tudatos táplálkozással ugyanis változtathatunk a jövőnkön és az egészségünkön is!
Vegánná válni nagy döntés. Sokan saját elhatározásukból választják a teljesen növényi étrendet, mások egészségügyi okokból kényszerülnek az állati eredetű élelmiszerek elhagyására. Az biztos, hogy a divatdiétákkal ellentétben a vegán táplálkozás mindenképpen előnyös akár szívbetegségről, akár túlsúlyról van szó, ám csak akkor, ha az étrend kialakítását komoly tervezés előzi meg.