Menü

Vegán spanyol tapas


 

Champiñones al Jerez - Hozzávalók

 

 

Elkészítés:

Tisztítsa meg a gombát. A fokhagymát és a hagymát megpucoljuk és finomra vágjuk. A chilit finom karikákra vágjuk.Egy serpenyőben olajat hevítünk. A hagymát, fokhagymát és chili paprikát megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát és 5 percig pirítjuk. Vörösborecettel meglocsoljuk, sóval, borssal ízesítjük. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és tálaljuk.

 

 

Serpenyőben sült paradicsom - Hozzávalók

 

 

Elkészítés:

A paradicsomot megmossuk és reszelőn durvára lereszeljük. A paradicsompürét szitán leszűrjük. Ezután sóval, borssal ízesítjük. Pirítsuk meg a fehér kenyeret. A fokhagyma gerezdjét meghámozzuk, és bedörzsöljük vele a kenyeret. Meglocsoljuk olívaolajjal. A meleg kenyérre kenjük a paradicsompürét, ismét meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és azonnal tálaljuk.

 

 

Patata Bravas - Hozzávalók

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 220°C-ra felső/alsó hőfokra. A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. Egy lábosban sós vízzel (kb. 1 teáskanál tengeri só) és sütőporral előfőzzük 5 percig. A burgonyát szűrőedényben szűrjük le, és rövid ideig hagyjuk elpárologni a gőzt. Egy tálban sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az olívaolajat. Jól összedolgozzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire terítjük. Tegye a burgonyát a sütőbe 30-35 percre, 20 perc sütés után egyszer fordítsa meg.

Amíg a burgonya a sütőben van, elkészítjük a paradicsomszószt. Ehhez meghámozzuk és finomra vágjuk a hagymát és a fokhagymát. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és megdinszteljük a hagymát. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és a paradicsompürét, és rövid ideig megdinszteljük. Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, és ízesítsük sóval, borssal, füstölt paprikaporral és chilipehellyel. Adjuk hozzá a fehérborecetet és a nyers nádcukrot, és jól keverjük össze. 20 percig lassú tűzön, zárt fedéllel pároljuk.

Tegye a paradicsomszószt egy kis tálba. Vegyük ki a burgonyát a sütőből, rendezzük el és tálaljuk a paradicsomszósszal és az aiolival. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

 

 

Pimientos de Padron - Hozzávalók

 

Elkészítés:

Mossa meg a pimientost, majd szárítsa meg. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Hozzáadjuk a paprikát, és többször megforgatva minden oldalát megsütjük. Amikor barna és hólyagosodni kezd akkor jó. A paprikákat megszórjuk tengeri sóval, és egy tálba rendezzük.

 

Tálaljuk más tapas mellé, mint például patatas bravas, aioli, olajbogyó és kenyér. Jóétvágyat kívánunk!

Keresés