Menü

Lecker's Bio Növényi zselésítő agar-agar 30g

Ár:
1.980 Ft (1.559 Ft + ÁFA)

Alternatív növényi megoldás a zselésítéshez. Semleges ízű, tartósítószer mentes. A zselésítővel készíthetünk lekvárokat, zseléket, krémeket, tortát, kocsonyát valamint ízletes aszpikot.

Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: Agar Agar (vörös alga, hivatalos kód E406)

Adagolás: 1 tk. (kb.5 g) megfelel 6 zselatinlapnak és elegendő, 500g gyümölcshöz vagy 500ml folyadékhoz

Elkészítési javaslat: A csomag tartalmát hideg folyadékkal összekeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk. Utána állandó keverés mellett 2 percig forraljuk. A lábast lehúzzuk a tűzhelyről, röviden hűlni hagyjuk, majd a recept szerint dolgozunk vele tovább. Az Agar Agar vörös algából képződik és csak kb.40 fokra hűlve zselésedik!

Tipp: A zselésedési folyamat mindig megfordítható. A zselé bármikor felmelegíthető és újra szilárdítható. így az állaga változtatható, attól függően, hogy mennyi Agar-Agar port vagy folyadékot adunk utólag hozzá.

Fontos: a savanyú gyümölcsöket, mint a ribizli vagy a birsalma mindig „édes” gyümölcsökkel összekeverjük. Teljes citromlé nem zselésíthető.

Nyomokban tartalmazhat glutént.

Várható szállítás: 2022. november 29.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Ezek is érdekelhetnek

A bio kukorica ételkeményítőt javasoljuk krémekhez, szószokhoz és levesekhez. Hidegen kell feloldani majd folyamatosan hozzáönteni a forrásban lévő folyadékhoz.

Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: kukoricakeményítő

Elkészítési javaslat: Az ételkeményítőt hideg folyadékkal egy pohárban összekeverni és folyamatosan hozzáönteni a forrásban lévő folyadékhoz. Újra felforralni. 1 liter folyadékhoz javasoljuk: krémekhez 60g, szószokhoz és levesekhez 40g (egy csapott ek=10g)    

Tápérték 100g: Energia: 1479kJ/348kcal, Zsír: 0,1g, ebből telített zsírsavak: 0g, Szénhidrát:  86g, ebből cukor: 0g,: 1g, Fehérje: 0,4g, Só: 0,01g

1.190 Ft

Gluténmentes, bio gyümölcsös sütemény keverék, tej és tojás nélkül is készíthető 5-10 perc, sütési idő kb. 25-35 perc.

Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: nyers nádcukor, rizsliszt, kukoricakeményítő, tápióka keményítősütőpor (kelesztő: nátriumhidrogén karbonát, sav: monokálium tartrát, kukoricakeményítő), Bourbon-vanília, tengeri só   

5 / 5 csillag!
(1)
1.930 Ft

A citromsav erősíti a természetes gyümölcs ízt, és segít a zselék és lekvárok zselésítésénél.

  • Bio citromsav
  • 2x10g
600 Ft

Vaj, tojás és krémsajt hozzáadásával ezzel a keverékkel egy 24cm-es köralakú bio és gluténmetes sajttortát tudsz profi módon elkészíteni otthon. 

Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: Teljes kiőrlésű gluténmentes zabpehely 47%, nyers nádcukor, kukoricakeményítő, fahéj

Hozzávalók tojással és krémsajttal: 125g vaj, 4 tojás, 750g krémsajt, fél citrom leve

Hozzávalók vegán módra: Hozzávalók: 125g margarin, 750g natúr vagy vaníliás szója-joghurt, fél citrom leve.

Tápérték/100g: Energia 1617kJ/382kcal, Zsír 3,1g,  ebből telített zsírsav 0,5g, Szénhidrát 80g,  ebből cukor 46g, Élelmi rost 4,6g, Fehérje 6,2g, Só <0,01g

           

 

5 / 5 csillag!
(1)
1.940 Ft

Keresés