Menü

Bio és demeter kásáink

Ön itt jár: Kezdőlap > Baba ételek >

Kásák

A zabkása nagyon fontos része a kisbabák étrendjének. Fejlődő szervezete számára biztosítja megfelelő összetételű táplálékot, beleértve a kalciumot, a vasat, a magnéziumot, valamint vitaminokkal, omega-3 savakkal és probiotikumokkal kiegészíti ki az étrendet.  Görgess le és tudj meg többet!

Az első kása 

A csecsemő kásákat akkor lehet bevezetni a gyermek étrendjébe, ha az anyatejet/ tápszert tartalmazó étrend már új élelmiszerekkel bővült. Az anyatejjel táplált csecsemők táplálkozási rendszere megkívánja, hogy a csecsemő étrendjét csak a 6. hónap után bővítsék, míg a tápszeres csecsemők étrendje nem bővíthető a 4. hónap vége előtt. Pontosabban, individuális dologról van szó, sok minden attól függ, hogy a csecsemő hajlandó-e elfogadni az újdonságokat az étrendjében és hasa hogyan reagál az új ételekre.  Természetesen ezt a folyamatot nem szabad túl hosszú ideig késleltetni, mivel a csecsemők számára készült kása egyaránt lehet egy teljes egészséges étel, és desszertként tálalt gyümölcspürék kiváló kiegészítője.

Kezdjük gluténmentes és tejmentes kásával, gyümölcs hozzáadása nélkül - a legjobb megoldás a rizs, a köles és a kukorica.

Az első kása készítéséhez anyatejet (lehetőleg frissen fejt tejet), tápszert (ugyanúgy, mint a normál táplálásnál) vagy főtt forrásvizet kell készíteni.

Gyakorlatban, a kása kívánt textúráját általában a hozzáadott por mennyiségével szabályozzuk.  Eleinte azonban a gyomorfájás vagy székrekedés elkerülése érdekében a javasoljuk a gyártó által feltüntetett útmutató szigorú betartását. Kizárólag csak abban az esetben próbáljon meg sűrűbb ételeket adni gyermekének, ha már biztos abban, hogy a csecsemő tolerálja az egyes kásákat.

Első folyékony kása egy speciális cumival rendelkező cumisüvegből adható, később jobb, ha inkább egy kanállal folytatja az etetést, mivel ez természetesebb és segít a beszédszervek és az elzáródás helyes fejlődésében. 

 

Tejmentes kása

Amint azt a neve is mutatja, nem tartalmaz tejet vagy pontosabban tehéntejből származó laktózt. Ezeket a kásákat anyatejjel, tápszerrel vagy az allergiás csecsemők számára vízzel/tejhelyettesítővel kell elkészíteni.

 

Tej alapú kása

Már tartalmazza a tápszert, így elkészítéséhez csak víz hozzáadása szükséges. Használjon forrásvizet, alacsony ásványianyag tartalmú vizet; a kása elkészítése előtt a vizet ajánlatos forralni, és kb. 38 ° C-ra lehűteni.

 

Gluténmentes kása

A gluténmentes kását egy áthúzott búzakalász vagy a csomagoláson feltüntetett: "Gluténmentes" vagy "Glutén nélkül" címke jelzik. 

Glutén - gabonafehérje nem található: rizsben; búzában; köleskásában. 

Ezek a termékek legfeljebb 9–10 hónapos életkorú gyermekek számára biztonságosak, és azok számára, akiknél fennáll a gluténallergia diagnosztizálásának kockázata.

 

 

Glutén alapú kása 

A 10. hónapjukat betöltött gyermekeknek ajánlott, feltéve, hogy a glutént korábban az úgynevezett glutén bevezetés részeként iktatták be a csecsemő étrendjébe, így a csecsemő hozzászokik a gluténhez és immunissá válik a glutén hatásaira.

A glutén a következő gabonafélékben található: búza, árpa, zab, rozs.

A piacon egy- és többféle gabonakeveréből álló kása kapható.  Gazdag rost, szénhidrát és fehérje tartalmuk miatt csecsemők számára ajánlott. A teljes kiőrlésű gabonaféléket ajánljuk, mivel bennük a legmagasabb a természetes tápanyagok tartalma.

 

 

Cukormentes kása

Szülők figyelem! Olvassa el a címkéket és a csomagoláson szereplő feliratokat! Sajnos rengeteg gyermeknek szánt élelmiszer nagy mennyiségű fehér cukrot tartalmaz. Ez a kásák esetében is igaz. Édesek, garantálják, hogy a gyermekeknek ízlik, de nem egészségesek, mivel hozzájárulnak az étrend felesleges cukortartalmához, ami elhízáshoz, fogszuvasodáshoz és sok más betegséghez vezethet. 

Szerencsére fehér cukor nélküli kásák is kaphatóak, amelyek azonban nem teljesen cukormentesek, és mivel édesek a gyerekeknek ízlik, mert természetes cukrokat tartalmaznak: tejből, laktózból, glükózból és gyümölcsből származó fruktózból származó cukrot. 

 

Bio kása

A "bio" (vagy organikus) címke azt jelenti, hogy a termék mesterséges műtrágyák és növényvédő szerek nélkül termesztett termékekből (gabonafélék, gyümölcsök) készült, amelyet genetikailag nem módosítottak vagy besugároztak. Továbbá, a organikus kását általában teljes kiőrlésű gabonafélékből készítik, így a használt gabona gabonacsírát és külső rétegeket tartalmaz, valamint természetes értékes összetevőket (fehérje, szénhidrátok, vitaminok és ásványi anyagok) nem távolították el belőlük.

 

 

Kása hozzáadott összetevőkkel

A kása minősége nemcsak a gabonafélékből (vas, magnézium, kalcium, B, E és PP vitaminok), hanem a gyártók által hozzáadott összetevőkből is származik. Sok kását A, D és K vitaminokkal, valamint cinkkel és szelénnel probiotikumokkal (az emésztőrendszerben baktérium flórát támogató hasznos baktériumok keletkezését és a baba immunitásának erősítését biztosítják) és prebiotikával gazdagítják (optimális feltételeket teremtenek a probiotikumos  funkciók számára). Kása választásánál ezeket az egészséges összetevőket keresse. 

A gyártók természetesen nem feledkeznek el legfiatalabb fogyasztók számára készült termékeik ízesítéséről. Ezért száraz gyümölcspehely vagy porított gyümölcslé formájában gyümölcsös ízt biztosítanak a kásának. Ezek a termékek ajánlatosak, ha szeretnénk, hogy gyermekünk új ízekkel ismerkedjen meg és szokja meg azokat. 

Keresés