Bauckhof Bio Gyorskenyér keverék - élesztő és gluténmentes 500g
Gluténmentes bio kenyérkeverék. 2 perc készítés + 58 perc sütés = 60 perc alatt kész az élesztőmentes teljes kiőrlésű rizskenyér. Csak 500ml vizet kell hozzáadni, kb. 850g kenyérhez elegendő. Összetevők ellenőrzött biogazdaságból : teljesrizsliszt 39%, kukoricakeményítő, kukoricaliszt, quinoa kovászpor* 7% (teljes quinoa liszt*, rizsliszt* 25%, indító kultúra), napraforgómag, lenmag, sűrítő: szentjánoskenyérmag liszt, szezámmag, tengeri só, sütőpor (kelesztő: nátrium-hidrogenkarbonat, sav: monókálium tartrat, kukoricakeményítő, sűrítő: Xanthan, nyomokban tartalmazhat szóját. Tápérték/100g: Energia 1550kJ/368kcal, Zsír 7,8g, ebből telített Zsírsav 1,0g, Szénhidrát 63g, ebből Cukor 1,3g, élelmi Rost 6,5g, Fehérje 7,7g, Só 2,6g |
|
Várható szállítás: | 2024. december 12. |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Leírás és Paraméterek
Ilyen egyszerű elkészíteni:
1. A sütőt 225ºc-ra alsó-felső hőre előmelegítjük. (Gázsütő 4-es fokozatra)
2. A gyors kenyér keveréket 500ml hideg vízzel 2 percig összekeverjük.
3. Nem szabad keleszteni.
4. A tésztát egyből egy zsírozott kenyérsütő formába töltjük.(24, 25 vagy 26cm-es)
5. A tetejét vízzel átsimítjuk. Tipp: Nagyon szép lesz a teteje, ha hőálló olajjal vagy margarinnal bekenjük.
6. Egy hőálló kis tálat forrásban lévő vízzel a sütőbe helyezünk.
7. A kenyeret 5 percig sütjük, majd a közepén hosszában mélyen belevágunk.
8. A rácsot a legalsó szintre helyezzük és itt sütjük tovább 53 percig. 9. Rögtön kivesszük a formából és a szeletelés előtt egy rácson hűlni hagyjuk.
Élesztős kenyér kenyérsütő automatához: A kenyérsütő gépbe először 450ml hideg vizet töltünk, majd hozzáadjuk a kenyérkeveréket egy csomag száraz élesztővel. Javasolt a “gyors programban” sütni. A keverés közben javasolt a tésztát 2-3-szor a forma oldaláról leszedni.
Tipp: Pótoljon 125g vizet tejföllel egy szaftosabb eredményért.