Bauckhof Bio Gyümölcsös sütemény keverék - gluténmentes 400g
Gluténmentes, bio gyümölcsös sütemény keverék, tej és tojás nélkül is készíthető 5-10 perc, sütési idő kb. 25-35 perc. Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: nyers nádcukor, rizsliszt, kukoricakeményítő, tápióka keményítősütőpor (kelesztő: nátriumhidrogén karbonát, sav: monokálium tartrát, kukoricakeményítő), Bourbon-vanília, tengeri só |
|
Várható szállítás: | 2024. november 25. |
Átlagos értékelés: | (1) |
Leírás és Paraméterek
1. Elkészítési javaslat egy tepsihez vagy két sütőformához (kb.26cm átmérő) tojással:
Szükséges két sütőformához:
- 1 zacskó alapkeverék (200g)
- 2 tojás,
- 90g lágy vaj
- gyümölcs
az alapkeveréket, tojást és vajat egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük. Kizsírozott tepsibe vagy sütőformába öntjük és egyenletesre elsimítjuk. A gyümölcsöket rászórjuk (mennyiség a táblázatban).Előmelegített sütőben felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokon kb. 25-30 percig sütjük. (Fagyaszott gyümölcs esetén a sütési idő kb. 5-10 perccel nő.)
Elkészítési javaslat sütőformához (kb.26cm átmérő) tojás nélkül vegán módra:
Szükséges egy sütőformához:
- 2 zacskó alapkeverék (400g) a tojásmentes sütemények sűrűbb állagúak, ezért két zacskó alapkeveréket szükséges egy sütőformához felhasználni.
- 150g lágy margarin
-150ml víz
-szója- vagy rizstej
- gyümölcs.
Két zacskó alapkeveréket (400g), 150g lágy margarint, 150ml vizet, szója- vagy rizstejet, egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük. Kizsírozott sütőformába öntjük és egyenletesre elsimítjuk.A gyümölcsöket rászórjuk (mennyiség a táblázatban).Előmelegített sütőben, felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokon, kb. 30-35 percig, sütjük. (Fagyaszott gyümölcs esetén a sütési idő kb. 5-10 perccel nő.)
Elkészítés torta-alapként (tojással):
Két zacskó alapkeveréket (400g), 4 tojást és 175g lágy vajat egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük. Egy kizsírozott sütőformába öntjük és egyenletesre elsimítjuk. Előmelegített sütőben, felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokban, kb. 25-30 percig, sütjük. A teljes kihűlés után éles késsel vízszintesen kettő vagy három lapokra vágni. Recept szerint tölteni.
Elkészítés alap-süti, citromos-süti vagy márvány-süti (tojással):
Két zacskó alapkeveréket (400g), 4 tojást és 175g lágy vajat egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük. Egy kizsírozott dobozos formában öntjük és egyenletesre elsimítjuk. Előmelegített sütőben, felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokban, kb. 60 percig a középső szinten sütjük.
Citromos sütihez: egy citromnak a héját és a levét az alaptésztával összekeverjük.
Márvány-süti: öntsünk 1/3 tésztát a sütőformába. 1 Ek. kakaót 3 Ek. vízben oldjunk fel, és keverjük össze a második 1/3 –dal. Öntsük a formába a kakaós tészta-harmadot. Fedjük be a tetejét a maradék 1/3 tésztával.