Bauckhof Bio Almás crumble-muffinkeverék - gluténmentes, Demeter 400g
Bio almás-crumble muffinkeverék, gluténmentes, demeter 400g - 12 db muffin sütőpapírral |
|
Várható szállítás: | 2024. november 25. |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Leírás és Paraméterek
Összetevők: teljeskiőrlésű gluténmentes zabpehely** (39%), nyers nádcukor**, teljeskiőrlésű gluténmentes zabliszt** 25%, rizskeményítő*, sütőpor (térfogatnövelő: szódabikarbóna, savanyúságszabályozó: monokálium-tartarát (borkősav), kukorica-keményítő*), kősó, vanília* *ellenőrzött biogazdálkodásból **biodinamikus gazdálkodásból (95% Demeter-tartalom)Nyomokban csonthéjasokat/dióféléket, tejfehérjét, szóját és szezámot tartalmazhat. A csomag tartalma: 400g tészta-alapkeverék és 12db változó mintájú muffin sütőpapír. Átlagos tápérték/100 g süteménykeveréknél: Energia: 1575kJ/373kcal, Zsír: 4,3g ebből telített zsírsavak: 0,7g Szénhidrát: 72g, ebből cukor: 29g Élelmi rost: 6,2g Fehérje: 8,5g Só: 0,75g Az almás-morzsás muffin süteménykeverék elkészítése 15 perc, a sütési idő kb.30 perc. Elkészítés tojással: Szüksége lesz 175g lágy vajra, 1 tojásra, 200g felkockázott alma. Opcionálisan fél teáskanál fahéj, 30g manduladarabok a tetejére. Melegítse elő alul és felül a sütőt 180°C-ra, és készítsen elő egy 12-es muffin sütőformát kibélelve. Muffinforma nélkül is elkészíthető, egyszerűen egy tepsibe formázni a muffinokat. Tegye egy tálba a sütőkeveréket. Hozzáadjuk a vajat és a tojást, és kézzel vagy mixerrel (tésztahorog) addig keverjük, amíg omlós tészta nem lesz. A tészta 1/3-át kivesszük és félretesszük a morzsás tetejéhez. A többi tésztához adjuk a felkocká-zott almát, és egyenletesen összekeverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a muffinformákban, ehhez egy evőkanál segítségével kanalazzuk ki a tészta púpozott részét, a formákba töltjük és enyhén lenyomkodjuk. Opcionálisan keverje össze a tésztát a morzsás feltéthez fahéjjal és mandulaszeletekkel. Egyenletesen oszlassuk el a szórásokat a muffinok tetején. A sütőben közepes magasságba helyezve, körülbelül 30 percig süsse. Fogyasztás előtt hagyja kihűlni a sütőrácson. Elkészítés tojás nélkül (vegán módra): a sütemény-tésztához szüksége lesz 100g lágyabb margarinra és 100ml almasűrítményre, 200g felkockázott almára. Opcionálisan fél teáskanál fahéj, 30g manduladarabok a tetejére. A sütőkeveréket margarinnal és almapéppel gyúrja össze. Tipp: vaníliamártással, vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal is szervírozható. |