Bauckhof Bio Sajtkrémes torta-süteménykeverék - gluténmentes, Demeter 385g
Bauckhof Bio Sajtkrémes torta - süteménykeverék - gluténmentes Demeter 385g | |
Várható szállítás: | 2024. november 25. |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Leírás és Paraméterek
Összetevők: gluténmentes zabliszt**, nyers nádcukor**, kukoricakeményítő* rizskeményítő*, kősó, vanília* *ellenőrzött biogazdálkodásból **biodinamikus gazdálkodásból (82% Demeter-tartalom)Nyomokban csonthéjasokat/dióféléket, szóját és szezámot tartalmazhat. A csomag tartalma: 225g tészta-alap keverék, 120g krém-alap keverék, és 40g gyümölcsbevonó alap. A sajtkrém tortakeverék elkészítése 15 perc, 2 óra hűtéssel. Átlagos tápérték/100 g süteménykeveréknél: Energia: 1593kJ/376kcal, Zsír: 2,4g ebből telített zsírsavak: 0,4g Szénhidrát: 83g ebből cukor: 40g Élelmi rost: 2,7g Fehérje: 4,6g Só: 0,04g Elkészítés: Az tésztaalaphoz szüksége lesz 70g lágy vajra, a krémhez 600ml tejszínre, 500g zsírszegény krémsajtra. A gyümölcsbevonathoz 400ml gyümölcslére. Opcionálisan 1 doboz mandarin vagy őszibarackbefőtt. Egy 25cm-es sütőforma alját béleljünk ki sütőpapírral. A gyümölcsöket jól csepegtessük le, a levet tegyük félre a gyümölcstükörhöz. A vajat vagy a margarint az alapkeverékkel kézzel gyúrjuk addig, amíg tömörebb tésztát nem kapunk. Öntsük a masszát a formába, és egy evőkanállal vagy kézzel nyomkodjuk egyenletesen vékonyan, sima alapra. Jobban szereti az alsó ropogós tésztát? A sütőben közepes magasságba helyezve, körülbelül 13 percig süsse 180 °C fokon. Hagyja kihűlni. A krémhez tegye a folyékony tejszínt, krémsajtot, és a krém-keveréket egy magas keverőtálba. Mixerrel krémes állagúvá keverjük. Osszuk el egyenletesen a gyümölcsöket az alján. Ezután a krémet a formába öntjük és egyenletesen eloszlatjuk, hűtőbe tesszük, amíg a felső gyümölcs-tükör elkészül: egy edényben habverővel összekeverjük a félretett gyümölcslevet és a gyümölcsbevonathoz való keveréket, állandó keverés mellett felforraljuk. Amint a gyümölcs besűrűsödött, levesszük a tűzről. Gyorsan és egyenletesen kenjük a krémre, óvatosan szétterítve. Legalább két órára a hűtőbe helyezzük. Tálalás előtt egy késsel lazítsa meg a forma szélét, majd távolítsa el a formát. Elkészítés vegán módra: a sütemény-tésztához szüksége lesz 70g lágyabb margarinra, a krémhez 300g vegán krémsajtra, 400g vegán joghurtra, a gyümölcsbevonathoz 400ml gyümölcslére. Opcionálisan egy doboz/konzerv mandarinra vagy őszibarackra. Használja a vegán krémsajtot és a joghurtot, majd adja hozzá a krém-alap keveréket. Ezután folytassa a fent leírt módon. Tipp: hogy a süteményszeleteket könnyen szétválaszthassuk, időnként mártsuk forró vízbe a kést. |