Menü

Bauckhof Bio Gyümölcsös sütemény keverék - gluténmentes 400g

Ár:
2.259 Ft (1.914 Ft + ÁFA)

Gluténmentes, bio gyümölcsös sütemény keverék, tej és tojás nélkül is készíthető 5-10 perc, sütési idő kb. 25-35 perc.

Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: nyers nádcukor, rizsliszt, kukoricakeményítő, tápióka keményítősütőpor (kelesztő: nátriumhidrogén karbonát, sav: monokálium tartrát, kukoricakeményítő), Bourbon-vanília, tengeri só   

Várható szállítás: 2024. november 25.
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)

Leírás és Paraméterek

1. Elkészítési javaslat egy tepsihez vagy két sütőformához (kb.26cm átmérő) tojással:

Szükséges két sütőformához:

1 zacskó alapkeverék (200g)

- 2 tojás,

- 90g lágy vaj

-  gyümölcs

az alapkeveréket, tojást és vajat egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük. Kizsírozott tepsibe vagy sütőformába öntjük és egyenletesre elsimítjuk.  A gyümölcsöket rászórjuk (mennyiség a táblázatban).Előmelegített sütőben felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokon kb. 25-30 percig sütjük. (Fagyaszott gyümölcs esetén a sütési idő kb. 5-10 perccel nő.)

 

Elkészítési javaslat sütőformához (kb.26cm átmérő) tojás nélkül vegán módra: 

Szükséges egy sütőformához:

- 2 zacskó alapkeverék (400g) a tojásmentes sütemények sűrűbb állagúak, ezért két zacskó alapkeveréket szükséges egy sütőformához felhasználni.

- 150g lágy margarin

-150ml víz

-szója- vagy rizstej

- gyümölcs. 

Két zacskó alapkeveréket (400g), 150g lágy margarint, 150ml vizet, szója- vagy rizstejet, egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük. Kizsírozott sütőformába öntjük és egyenletesre elsimítjuk.A gyümölcsöket rászórjuk (mennyiség a táblázatban).Előmelegített sütőben, felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokon, kb. 30-35 percig, sütjük. (Fagyaszott gyümölcs esetén a sütési idő kb. 5-10 perccel nő.)

 

Elkészítés torta-alapként (tojással):

Két zacskó alapkeveréket (400g), 4 tojást és 175g lágy vajat egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük. Egy kizsírozott sütőformába öntjük és egyenletesre elsimítjuk. Előmelegített sütőben, felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokban, kb. 25-30 percig, sütjük. A teljes kihűlés után éles késsel vízszintesen kettő vagy három lapokra vágni. Recept szerint tölteni.

 

Elkészítés alap-süti, citromos-süti vagy márvány-süti (tojással):

Két zacskó alapkeveréket (400g), 4 tojást és 175g lágy vajat egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük. Egy kizsírozott dobozos formában öntjük és egyenletesre elsimítjuk. Előmelegített sütőben, felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokban, kb. 60 percig a középső szinten sütjük.

 

Citromos sütihez: egy citromnak a héját és a levét az alaptésztával összekeverjük.

 

Márvány-süti: öntsünk 1/3 tésztát a sütőformába. 1 Ek. kakaót 3 Ek. vízben oldjunk fel, és keverjük össze a második 1/3 –dal. Öntsük a formába a kakaós tészta-harmadot. Fedjük be a tetejét a maradék 1/3 tésztával.

 

 

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2022. 04. 04.

Ezek is érdekelhetnek

Bio gluténmentes tejbegríz bourbon vaníliával. Dupla adag (2 x 65g), 2 x ½ liter tejjel vagy vízzel készíthető. 

Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: teljes rizsliszt 68%, rizsgríz 10%, nyers nádcukor, Bourbon vanília 0,3%, tengeri só

Tápérték/100g: Energia 1590kJ/375kcal, Zsír 0,8g, ebből telített zsírsavak 0,3g Szénhidrát 85g, ebből cukor 22g, Élelmi rost 1,6g Fehérje 6,2g, Só 0,25g

 

 

1.409 Ft

Bio burgonyakeményítő, gluténmentes termék. A burgonyalisztet hideg folyadékkal egy pohárban összekeverni, és folyamatosan hozzáönteni a forrásban lévő folyadékhoz

Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: 100% burgonyakeményítő 

Elkészítési javaslat: Bauckhof burgonya lisztet hideg folyadékkal egy pohárban összekeverni, és folyamatosan hozzáönteni a forrásban lévő folyadékhoz. Újra felforralni. 1 liter folyadékhoz javasoljuk: krémekhez 60g, szószokhoz és levesekhez 40g.  (egy csapott ek=10g)   

Tápérték 100g: Energia 1386kJ/326kcal,  Zsír <0,3g, ebből telített zsírsavak, Szénhidrát 82g, ebből cukor <0,5g, Élemi rost <1,0g, Fehérje <0,5g, Só <0,03g

1.549 Ft

Bio gluténmentes gófri keverék

Összetevők  ellenőrzött biogazdaságból: teljes rizsliszt 28% nyers nádcukor, kukoricaliszt 25%, teljes hajdinaliszt, teljes kölesliszt 5%, sütőpor (kelesztőanyag: nátriumhidrogénkarbonát, sav: mono-káliumtartrát,kukoricakeményítő ), tengeri só, Bourbon-vanília

Elkészítési javaslat 5-6 gofrihoz: szükséges még 150ml tej, 75g lágy vaj, 2db tojás

A gofrisütőt előmelegítjük. A csomag tartalmát 75g lágy vajjal és 2 db tojással egy tálba tesszük, és lassan hozzákeve-rünk 150ml tejet. A gofrisütőt zsiradékkal kikenjük és 2-3 ek. tésztát a közepébe öntünk és megsütjük. A kész gofrit kivesszük és egy rácson hagyjuk kihűlni.

Tápérték/100g: Energia 1537kJ/362kcal, Zsír 1,4g, ebből telített zsírsav 0,03g, Szénhidrát 79,4g, ebből cukor 28,5g, Élelmi rost 2,5g, Fehérje. 6,3g, Só 0,64g

 

1.409 Ft

Bio csokoládépor

Összetevők ellenőrzött biogazdaságból: Nyers nádcukor, Sovány kakaópor 20%, Emulgátor: szójalecitin

Elkészítési javaslat: Tegyünk 1-2 púpozott teáskanál kakaóport a csészébe. Öntsük fel meleg vagy hideg tejjel és jól keverjük el.

Száraz, hűvös helyen tartandó!

 

4.099 Ft

Keresés