Bauckhof Bio Pizza keverék - gluténmentes 350g
Bio gluténmentes pizza keverék 5 perc elkészítés + 20 perc sütés, a mennyiség egy tepsihez, két sütőformához vagy 10-12 mini-pizzához elegendő Összetevők ellenőrzött biogazdálkodásból: teljes rizsliszt, kukoricakeményítő, rizsliszt, sütőpor (kelesztő: nátriumhidrogén karbonát,savanyító: monokálium tartrát, kukoricakeményítő) útifűmaghéj liszt, rizsszirup por, quinoa-kovász por ( quinoa liszt, rizsliszt, indító kultúrák), tengeri só, nyersnádcukor, élesztő, nyomokban tartalmazhat csillagfürtöt. Alap recept: Tesztát elkészítjük, paradicsompürével bekenjük, ráteszünk friss paradicsom szeleteket (500g) és Mozarella sajt szeleteket (350g). Tengeri sóval, borssal és friss bazsalikom levelekkel fűszerezzük és olivaolajjal meghintjük. |
|
Várható szállítás: | 2024. november 25. |
Átlagos értékelés: | (1) |
Leírás és Paraméterek
Elkészítési javaslat:
1. vizet és olajat adunk hozzá: az elektromos sütő 225˚C-ra előmelegítjük (gáz: 4 fokozat, légkeverős: 190 ˚C). A tasak tartalmát egy tálba öntjük, majd 250ml langyos vizet és 2 ek. olajat (pl. olívaolaj) adunk hozzá.
2. gyúrni: az összetevőket egy kézi konyhagéppel kikeverjük, a tészta ragadósabb a megszokottnál ami megkívánt, így a kész tészta szaftos marad belül.
3. nyújtás: egy tepsit (ca. 35x30cm) vagy két kerek tortaformárt (kb. 28 cmӨ) olajjal kikenjük vagy sütőpapírral kibéleljük. A tésztát ételkeményítővel meghintjük és sütőpapírba tekert sodrófával kinyújtjuk.
4. rátét, fűszerezés, olajozás: a tésztát egyenletesen megkenjük paradicsompürével. Izlés szerint megrakjuk feltéttel, fűszerezzük majd olívaolajjal meghintjük. Paradicsompüré helyett lehet para-dicsomketchupot, -szószt, -szalszát vagy paszírozott paradicsomot használni.
5. sütés: a sütőben a középcső szinten kb.15-20 percig sütjük. (elektromos sütő 225˚C-ra előmelegítve, gázsütőben 4 fokozaton, légkeverősben 190 ˚C)